Intelectualii Cristian Preda si Sever Voinescu vor sa faca nota discordanta de ascensiunea politica a tanarului Honorius Prigoana, si de afacerile "cu gunoi" ale tatalui sau, pentru a nu pierde din aura de intelectuali, sustine analistul politic Stelian Tanase. El subliniaza ca recentul scandal din PD-L reprezinta, totusi, un real conflict de putere si nu o simpla gluma "de cenaclu sau de GDS".

"Preda isi scutura hainele de praf"

"Sever Voinescu este un intelectual respectabil, iar Cristian Preda este profesor de stiinte politice. Este normal ca statutul lor de intelectuali, in cadrul unui partid, sa fie unul sensibil. Cristian Preda nu vrea ca imaginea sa sa se lege de o candidatura de genul celei lui Honorius Prigoana. Si nici nu vrea ca imaginea sa sa se lege de cea a tatalui lui Honorius, a lui Silviu Prigoana, care face afaceri cu gunoi. Preda are aerul ca isi scutura hainele de praf", explica Stelian Tanase.

"Este un conflict politic intre tabere rivale"

Dincolo de aspectul oarecum burlesc al incidentului, Stelian Tanase ne atrage atentia ca, in spatele schimbului de replici, se ascunde un conflict politic izbucnit intre pedelistii recenti. "Cristian Preda, Sever Voinescu si Honorius Prigoana sunt pedelisti recenti. Iar Boc, care i-a luat partea lui Honorius, reprezinta vocea lui Traian Basescu. Daca o grupare si-a impus candidatul, pe Honorius, acesta s-a intamplat in dauna altei grupari. Este posibil ca cei care au pierdut, ca factiune, sa fie intelectualii Cristian Preda si Sever Voinescu", sustine Stelian Tanase.