Deputatul Stelian Dutu, presedintele organizatiei judetene Constanta a Partidului Democrat, a prezentat ieri lotul largit al echipei cu care va ataca alegerile locale din 2008. Dutu a oficializat astfel ultimele achizitii ale PD, evitand insa cu incapatanare sa dezvaluie pretul platit de democrati pentru cooptarea celor 63 de alesi locali (dintre care cinci sunt primari, trei viceprimari si 55 de consilieri locali). Deputatul i-a indemnat pe cei curiosi sa-i intrebe chiar pe "tinerii" democrati care au fost motivele migrarii lor politice, asigurandu-i insa pe cei prezenti ca, pana la urma, a fost vorba despre credinte doctrinare, platforma democrata parandu-le irezistibila fostilor pesedisti.
Dincolo de confirmarea oficiala a noilor achiziti, au socat insa atacurile dure lansate de deputatul Stelian Dutu la adresa liberalilor constanteni. Ascunzandu-se in spatele unui semn de intrebare, Dutu a acuzat-o pe Vasilica Mihai, directoarea liberala a Directiei Generale a Finantelor Publice, ca favorizeaza firmele apropiatilor Primariei si ale Consiliului Judetean Constanta in controalele intreprinse de inspectorii sai. Mai mult, deputatul democrat le-a transmis colegilor de Alianta, cu care are de altfel "o relatie foarte buna", sa cam faca ciocul mic in declaratii la adresa racolarilor pe care le-a intreprins: "Ii rugam cu foarte mare respect sa fie foarte atenti in declaratii si sa nu uite cate telefoane au dat acestor primari, ca sa-i convinga sa nu vina la PD, ci la PNL". Dutu a pomenit chiar exemplul "unui presedinte de Camera" (presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu- n.red.), care ar fi inrosit telefoanele primarilor pesedisti de ieri, democrati de azi. "Nu are sens sa intram intr-un astfel de joc", a concluzionat deputatul democrat, care este convins ca "PNL nu va reprosa nimic democratilor, pentru ca este spre binele Aliantei". Dutu le explica liberalilor ca proaspetii lor colegi de Alianta "nu s-au casatorit si nici nu s-au recasatorit, ci si-au redescoperit vocatia politica, pe care vor s-o urmeze alaturi de PD pana la capat". Liderul democrat sustine ca a luat aceste decizii doar in urma unor analize profunde, inclusiv a unor sondaje de opinie, in urma carora a stabilit avantajele electorale care ar decurge din acceptarea adeziunilor inaintate de alesii PSD. A fost dat exemplul lui Zamfir Iorgus, despre care un sondaj facut de democrati a dezvaluit faptul ca ar fi votat de peste 60% din cetatenii Mangaliei, indiferent de partidul din care ar face parte.

Dutu vrea sa ingroape securea razboiului: "Sunt multumit de organizatia municipala PD, asa cum este ea"

In aceste conditii, Dutu este sigur ca daca maine ar avea loc alegeri, PD ar castiga fara probleme in mai bine de jumatate din localitatile judetului, iar in multe dintre acestea, democratii au deja majoritate in consiliile locale. Ar mai ramane, ce-i drept, circa 35 de localitati (printre care Limanu, Independenta sau Cumpana) in care Dutu a recunoscut ca "nu bate nimeni acolo, sa fim corecti". In ceea ce priveste organizatia municipala Constanta, Stelian Dutu a declarat ca are incredere in aceasta, "asa cum este ea", si ca are libertate deplina in desemnarea unui candidat viabil pentru primarie. Aflat pe cai mari cat Ducipal, liderul democrat a prezentat presei si doua hotarari de Neincepere a Urmaririi Penale emise de Directia Nationala Anticoruptie in doua dintre dosarele sale penale. Este vorba despre dosarul panourilor, DNA constatand ca in acest caz a fost vina chiar a Consiliului Judetean condus de Nicusor Constantinescu si despre terenul din statiunea Neptun, dovedit a fi in proprietatea firmei la care Dutu este actionar, si nu a lui insusi. "Categoric ca-l voi da in judecata pe Nicusor Constantinescu pentru denunt calomnios", a anuntat Dutu, care a continuat spunand ca va intenta plangere penala si impotriva a trei ziaristi de la doua cotidiene locale. Presedintele CJC se va mai alege cu o alta plangere penala din partea lui Dutu in cazul Pavilionului Expozitional, a carui finalizare a fost refuzata de Consiliu, plus o actionare in instanta pentru demersurile intreprinse de Constantinescu in cazul proiectului statiei de epurare de la Eforie, care a pierdut fondurile europene ISPA, actiune despre care Dutu crede ca a fost "o prostie ordinara in capul unui tip care e vai de capul lui si nici nu stie ce vorbeste".