Angajamentul semnat la Securitate de Radu Vasile, fost premier in regimul Constantinescu, a fost descoperit in 1999, inainte de adoptarea Legii Ticu, dupa ce seful statului a cerut verificarea dosarelor a zece membri CSAT, a declarat marti seara fostul sef al SRI Costin Georgescu intr-o emisiune televizata.
"Aici, domnul presedinte Constantinescu a gresit ca timp, ca pozitionare in timp", a afirmat Georgescu. Potrivit acestuia, Emil Constantinescu a gresit pentru ca nu a cerut verificarea dosarului lui Radu Vasile inainte de a-l numi in functie. El a relatat ca presedintele Constantinescu a propus verificarea membrilor CSAT pentru ca aparusera informatii ca unii dintre ei ar fi fost informatori ai Securitatii, dar verificarea nu s-a facut inainte de numirea lor in functii. Cu ocazia acestor verificari a fost descoperit angajamentul lui Radu Vasile, pe atunci prim-ministru.
Despre Radu Vasile au existat acuzatii ca ar fi colaborat cu Securitatea, inca inainte de a fi numit premier - fie in presa, fie in cercurile politice. El nu a recunoscut niciodata acest lucru. Vasile a fost secretar general al PN¥CD si prim-ministru din primavara lui 1998 pana la finele lui 1999. (Dan Ghetu)