La intalnirea cu parlamentarii comisiei de control a activitatii SRI, George Maior a explicat ca "SRI a infor-mat prin note informative bazate pe multiple surse si presedintele, si prim-ministrul in legatura cu fenomenele legate de zona energetica". Maior a precizat ca "SRI nu transmite note de convorbiri telefonice, ci doar note informative, care sunt produsul unor sinteze din multiple surse. El a mai spus ca nu stie cum au interpretat notele informative cei care le-au primit.
Seful SRI a tinut sa declare ca institutia pe care o conduce este echidistanta, neutra politic si independenta "total" in activitatea pe care o desfasoara. "Nu comentez ceea ce spune nici presedintele, nici prim-ministrul, nici domnul Seres", a subliniat Maior.

"Va rog sa nu mai mintiti!"

Presedintele Basescu a intervenit telefonic marti intr-o emisiune TVR, la care participa si premierul Tariceanu, pentru a-l acuza pe acesta ca avea cunostinta despre presiunile la care sunt supuse companiile din energie, de mafia din sistemul energetic, dar ca nu a facut nimic pentru stoparea acestui fenomen. Interventia telefonica a presedintelui a venit ca replica la afirmatiile anterioare facute de premier in cadrul emisiunii, referitoare la depasirea atributiunilor prezidentiale in cazul recomandarii scrise privitoare la ALRO.
"Domnule prim-ministru, scuzati-ma, dar va rog sa nu mai mintiti. Am pus rezolutia pe memoriul de la ALRO, companie care spune ca are contract pe 10 ani pentru 75% din energie si la fiecare an trebuie sa mearga cu valiza de bani la Ministerul Economiei pentru a obtine 25% pentru a nu opri productia, si am spus sa se tina cont de interesul Guvernului si, daca se poate, de interesul national", a spus Basescu. De asemenea, presedintele a nominalizat companiile Energie Holding si Vatec, companii cu care Tariceanu ar fi interferat pe vremea cand era ministrul Economiei in guvernarea CDR si care erau favorizate de minister.

Autoritatile sa se sesizeze

Nici premierul nu s-a lasat mai prejos si l-a acuzat la randul sau pe presedinte de minciuna, precizand ca, in cazul in care seful statului ar fi stiut de "valizele de bani", ar fi avut obligativitatea sesizarii Procuraturii. Totodata, premierul a afirmat ca in cazul Alro s-au facut interventii din partea fostului consilier prezidential Theodor Stolojan si presiuni la Hidroelectrica. "Presedintele incearca sa ne ia de prosti pe toti. Cred ca intr-o tara nor-mala o asemenea interventie in economie ar genera o ancheta a justitiei, iar daca vrem sa fim o tara europeana, acest lucru trebuie sa se intample", a spus Tariceanu intr-o declaratie ulterioara. O alta replica a venit si din partea fostului ministru al Energiei Codrut Seres, care a declarat ca "in piata" se spune ca firma (ALRO - n.r) le-a trimis consilierilor de la Cotroceni patru milioane de euro.