Daca PSD nu era la guvernare, nu se mareau pensiile, iar salariile nu inghetau doar cateva luni, s-a laudat presedintele social-democrat, Mircea Geoana.


Liderul PSD, Mircea Geoana, a incercat sambata sa acrediteze ideea ca, in cadrul aliantei de guvernamant PSD - PD-L, doar formatiunea sa politica este de partea pensionarilor si a angajatilor din sistemul bugetar. „Au fost foarte multe voci care ne-au criticat si m-au criticat pentru ca o suma din ceea ce am promis in campania electorala azi nu se aplica 100%. Vreau sa va spun - si ma adresez acum in principal pensionarilor Romaniei - ca, daca PSD nu ar fi fost la guvernare astazi si cu prognozele economice pe care le avem, nu ar fi avut loc nici o majorare de pensie si nici introducerea pensiei minime garantate, pe care am promis-o celor care au muncit la CAP“, a afirmat Geoana sambata, la Craiova, in cadrul unei conferinte de presa.
El a mai sustinut ca salariile si pensiile ar fi fost inghetate pe tot parcursul crizei economice daca social-democratii nu ar fi facut parte din guvern: „Daca PSD nu era la guvernare si nu insista pe aceste probleme sociale, pot sa va asigur ca inghetarea salariilor si a pensiilor nu ar fi durat doar doua-trei luni, ci pe parcursul intregii crize economice, care deja antreneaza Romania“.

„Nu simt in nici un fel ca nu m-am tinut de cuvant“

Geoana sustine ca nu trebuie acuzat ca nu si-a indeplinit promisiunile din campania electorala. „Din punctul meu de vedere, nu simt in nici un fel ca nu m-am tinut de cuvant, pentru ca era altceva un calcul in septembrie, anul trecut, cand s-a finalizat oferta noastra de guvernare, in conditiile in care cresterea economica era prognozata, oficial, la 6,5%, iar deficitul oficial, anuntat de guvernul precedent, era de 2,7%, nu de 5,2%“, a spus liderul PSD. „Deci, practic, in perioada septembrie 2008 - februarie 2009, economia si bugetul Romaniei s-au comprimat, din cauza estimarilor optimiste si a performantei extrem de slabe a vechiului guvern, undeva spre zece miliarde de euro. Este vorba de zece miliarde de euro in minus fata de momentul in care am facut o oferta onesta si finantabila a programului nostru de guvernare“, a mai spus Geoana.
„Se pot da la nesfarsit imagini la televizor cu Geoana sau cu altcineva in timpul campaniei electorale. Buna noastra credinta nu poate fi pusa la indoiala, pentru ca una e sa ai zece miliarde in plus si alta e sa ai zece miliarde de euro in minus“, a conchis Geoana.