Romanialibera.ro : Ponta: Domnul Oprea a fost colegul nostru si nu a fost niciodata un secret ca a fost colegul nostru

Presedintele PSD, Victor Ponta, desemnat premier, a declarat, sambata, la Bistrita, intrebat despre sustinerea Guvernului de catre UNPR, anuntata de catre Gabriel Oprea: "Domnul Oprea a fost colegul nostru si nu a fost niciodata un secret ca a fost colegul nostru", potrivit Mediafax.
Intrebat despre declaratiile lui Gabriel Oprea potrivit carora UNPR va sustine Guvernul USL, Ponta a spus: "Domnul Oprea a fost colegul nostru si nu a fost niciodata un secret ca a fost colegul nostru, ca si multi dintre cei de acolo".
"Am precizat ca voi discuta cu toate grupurile parlamentare referitor la sustinerea in Parlament, mai putin cu grupul PDL, deoarece astazi (sambata - n.r.) presedintele PDL a anuntat decizia formatiunii. Inca o data spun, o decizie usor de anticipat si rationala", a afirmat Ponta.
Gabriel Oprea a declarat, vineri seara, intr-o interventie la B1Tv, ca presedintele PSD, Victor Ponta, desemnat premier de catre presedintele Traian Basescu, ii este prieten, liderul UNPR precizand ca este convins ca cei din Uniune vor vota pentru stabilitatea tarii.
Liderul UNPR Neculai Ontanu a declarat, sambata, ca formatiunea sa va sustine noul guvern si ca nu a negociat ministere cu USL, el precizand, pe de alta parte, ca Uniunea a iesit din fosta coalitie ca lepadandu-se "de Satana" si ca fostul guvern a adus un atentat grav la siguranta oamenilor.
"Este absolut o necesitate ca in urmatoarele zile, cat mai rapid, sa se instaleze noul guvern. Noi vom sprijini in Parlamentul Romaniei noua guvernare tocmai pentru ca sa se asigure o stabilitate pentru Romania. Ati vazut: FMI a zis 'pas' pana ce se instaleaza noul guvern. Deci este o prioritate pentru Romania instalarea noului guvern, crearea unei majoritati parlamentare solide si sigur ca noi vom sprijini acest lucru", a precizat Ontanu.

Citeste si: Oprea: Pana la urma, Ponta imi este prieten. UNPR va vota pentru stabilitatea tarii
Progresistul a mai spus ca UNPR nu a negociat cu USL ministere in viitorul guvern Ponta.
Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sambata, ca, in conditiile in care PDL a anuntat ca nu va sustine cabinetul USL, nu va discuta cu acest partid, precizand insa ca va avea discutii cu grupurile parlamentare pentru votarea cabinetului sau.
El a precizat ca nu este o declaratie de razboi anuntul ca nu va discuta cu PDL.
Ponta a mai spus ca nu va discuta cu acest partid in conditiile in care formatiunea a anuntat, "logic", ca nu va sustine Cabinetul USL.
El a precizat insa ca va discuta cu grupurile parlamentare despre votarea Guvernului.
"Voi discuta cu toate grupurile parlamentare in ideea unei eventuale votari a Guvernului si a sustinerii unor proiecte punctuale. Nu voi avea, probabil, discutii cu PDL, dar nu o vad ca pe o declaratie de razboi. Domnul presedinte Boc a anuntat ca nu va vota Guvernul nostru si atunci nu vom discuta cu PDL. De altfel, avem si o interdictie adoptata de curand in acest sens, dar nu asta e problema. Inteleg ca PDL - si mi se pare oarecum logic - nu va sustine Guvernul USL", a spus Ponta.
Premierul desemnat a mai spus ca va discuta cu toate partidele, in viitor, despre problemele importante ale tarii.