Agentiile de presa informeaza: 12 Octombrie, Ziua Nationala a Spaniei
Spania este in sarbatoare. Pe 12 Octombrie este sarbatorita Ziua Nationala a Spaniei. Zeci de milioane de spanioli celebreaza ziua in care Cristofor Columb, in 1492, descoperea America. Miercuri au loc mai multe evenimente dedicate Zilei Nationale a Spaniei, atat la Madrid cat si la Bucuresti.
Ziua Nationala a Spaniei sau Ziua Hispanitatii este sarbatorita la Madrid printr-o parada militara prezidata de Regele Juan Carlos si premierul Spaniei.
Ziua Nationala a Spaniei sau Ziua Hispanitatii este sarbatorita in fiecare an pe 12 Octombrie. Este data la care Cristofor Columb a descoperit America.12 Octombrie 1492 este data la care Spania a inceput procesul de colonizare in emisfera vestica.
Ziua Nationala a Spaniei marcheaza momentul istoric in care Cristofor Columb a descoperit America si a pus astfel bazele viitoarei legaturi dintre europeni si populatia indigena din teritoriu.

Monumentul Cristofor Columb (Monument a Colom) din Barcelona

Monumentul Cristofor Columb este o statuie inalta de 60 de metri aflata pe bulevardul La Rambla din Barcelona, chiar in locul unde Columb s-a intors dupa prima sa calatorie in America.
Monumentul a fost construit cu ocazia expozitie pentru a reaminti ca Barcelona este locul unde Columb a povestit Coroanei regale despre faimoasa sa calatorie.