Deputatul Sorin Paveliu a declarat marti ca nu a demisionat din PD-L, ci a decis doar "sa se autosuspende din partid" pentru a putea candida, ca independent, pentru un mandat de deputat in Colegiul 25 din Drumul Taberei, unde va candida si secretarul executiv Elena Udrea.
Potrivit lui Paveliu, membrii din conducerea PD-L i-au spus acestuia ca, prin decizia luata de el, "se situeaza in afara partidului". "Mi s-a spus ca o asemenea candidatura, ca independent, ma posteaza in afara partidului. In Statutul partidului nu am vazut nicio prevedere ca o candidatura ar atrage de la sine excluderea din partid", a explicat Sorin Paveliu, intr-o conferinta de presa.
El a povestit nemultumirile sale legate de candidaturile pentru colegiile din Drumul Taberei si faptul ca, pentru sectorul 6, conducerea filialei PD-L a decis sa ii nominalizeze pe Elena Udrea, pe "mai putin cunoscutul om de afaceri Daniel Geanta" si respectiv pe Radu F.Alexandru.
Sorin Paveliu a vorbit si despre discutia pe care a avut-o, luni, cu conducerea PD-L, in care i s-a propus sa candideze in alte sectoare si chiar in Executiv, in cazul in care PD-L ar ajunge la guvernare.
Paveliu a spus ca a refuzat aceste alternative propuse de conducerea partidului, ca vrea sa candideze in Colegiul 25 din Drumul Taberei, pentru ca locuieste in acest cartier de 20 de ani si nu crede ca, prin candidatura sa ca independent, va fi afectata candidatura Elenei Udrea, desemnata de PD-L pentru acelasi Colegiu. "Eu candidez in Colegiul 25. Daca Elena Udrea va candida tot in Colegiul 25, voi candida impotriva tuturor celor care vor candida. (...) Nu o voi ataca pe Elena Udrea. Ea nu va pierde niciun vot din partea mea", a opinat Sorin Paveliu.
El a mentionat ca solicita sprijinul populatiei din colegiul 25 pentru stringerea a 3.000 de semnaturi necesare pentru a se inscrie ca independent in cursa electorala.
Cu toate acestea, Paveliu a tinut sa precizeze ca decizia sa de a candida ca independent "nu are la baza" un conflict cu conducerea PD-L, ca sustine in continuare "validitatea" programului de guvernare al PD-L si ca ii este recunoscator lui Theodor Stolojan, Emil Boc sau lui Traian Basescu, care "i-au influentat direct sau indirect cariera politica".
Daca va primi un nou mandat de deputat, deputatul promite sa-si duca la indeplinire principalul lui proiect politic, adica infiintarea unui Oficiu pentru protectia pacientilor, el fiind de profesie medic.
Sorin Paveliu a vorbit si despre sumele mari care se vehiculeaza in campania electorala si care, in opinia lui, depasesc de 3-4-ori venitul pe un mandat intreg de parlamentar, dar a evitat sa faca precizari in acest sens.