Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a respins, marti, afirmatiile aparute in presa conform carora ar reveni in Partidul Social Democrat, sustinand, intr-un comunicat transmis presei, ca isi mentine statutul de independent si ca singurul sau obiectiv actual il reprezinta realizarea proiectelor pe care le-a propus bucurestenilor.
"Asa cum am spus in mai multe randuri, imi mentin statutul de independent. Nu am avut si nici nu am discutii pe aceasta tema cu nimeni. Singurul meu obiectiv actual il reprezinta realizarea proiectelor pe care le-am propus bucurestenilor. In acest context, pentru a asigura un echilibru la nivelul Primariei Generale, discut cu reprezentantii tuturor partidelor din Consiliul General, pentru sustinerea proiectelor legate de administrarea si dezvoltarea Bucurestiului", a declarat Sorin Oprescu in comunicatul de presa remis de Directia de Relatii Publice si Informare a PMB.
Sorin Oprescu subliniaza ca are relatii institutionale cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, asa cum are cu toate celelalte institutii ale statului. "De asemenea, pentru ca au aparut speculatii cum ca as avea o ‘relatie privilegiata cu Palatul Cotroceni‘, vreau sa fie foarte clar ca am relatii institutionale atat cu presedintele Romaniei, cu primul-ministru, dar si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, asa cum am cu toate celelalte institutii ale statului", afirma primarul general al Capitalei.