Sorin Oprescu s-a intalnit la Ploiesti cu aproape 100 de sustinatori, carora le-a tinut un discurs despre independenta sa fata de partide, despre umilintele suportate de romani si dorinta sa de a face bine, aratand ca "odata la 5 ani, romanul poate sa amendeze ce i s-a intamplat".
Aproximativ 100 de persoane au venit, miercuri, la intalnirea cu candidatul independent Sorin Oprescu, pentru a-l asculta pe "dom‘ doctor" - asa cum li s-a recomandat - vorbind despre nevoia de schimbare a "cutumei nenorocite", interesele de partid, dar si despre temele de campanie ale lui Traian Bssescu, "de care romanii nu sunt interesati".
Sorin Oprescu a fost intampinat de aplauze si si-a tinut discursul in picioare, in fata ploiestenilor de toate varstele, asezati ordonat in jurul sau pe scaune si fluturand steguletele de campanie cu sloganul candidatului independent. "Doctorul" le-a explicat ca batalia electorala la care s-a inhamat este destul de greu de dus "neavand structuri de partid", insa le-a dat asigurari oamenilor ca a intrat in cursa "neimpins de nimeni, din dorinta dintotdeauna de a putea face bine oamenilor" si pentru a curma "dupa 20 ani cutuma nenorocita", potrivit careia li se spune profesionistilor "ca trebuie sa se dea deoparte, pentru ca exista doar hotararea politica".
In aprobarile murmurate ale doamnelor din sala, el a vorbit despre modul in care partidele mituiesc "cu un kilogram de zahar sau o sticla de ulei" oameni nevoiasi, "umilindu-ne pe toti".
"Nu i-am condamnat pe oamenii care sunt cumparati, ei iau o punga pentru ca le este foame. Au devenit masa de manevra odata la 4 sau 5 ani, apoi nu mai conteaza pentru politica. Nu putem sa mergem in acest periplu al minciunii", i-a indemnat Oprescu.
Candidatul a indicat si profilul celor care pot rezolva problemele romanilor "doar oamenii independenti: profesionistii". El a sustinut ca situatia romanilor, "lipsa de lumina, de dezvoltare intr-un sat" nu este intamplatoare, ci dorita de cei de la putere "pentru ca niciodata un om umilit, in intuneric, umilit de frig, de lipsa de bani, nu poate sa le spuna in fata "Nu mai furati atata, lasati-ne". "Odata la 4 sau 5 ani, romanul poate sa amendeze ceea ce i s-a intamplat. Nu sunt un guru al votului negativ, dar sunt un om care am spus si voi spune intotdeauna din pozitia stand in picioare, nu in genunchi", a mai spus Oprescu.
Candidatul a adaugat ca temele de campanie, precum cea privind Parlamentul unicameral, nu intereseaza romanii, care sunt preocupati de locuri de munca. "Nu suntem mutanti, nici intergalactici, traim normal si am vazut mult", le-a mai spus Oprescu ploiestenilor, indemnandu-i sa iasa la vot.
"Contez pe sprijinul dvs", le-a spus Oprescu la final, aratandu-se convins ca ideile sale sunt si ale ploiestenilor.