ImpactNews informeaza: Oprescu: Nu putem da permanent vina pe altii pentru ceea ce ni se intampla
Intr-un discurs tinut in fata social democratilor prezenti la Consiliului National al PSD, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a reusit sa smulga ropote de apluze vorbind despre schimbare si dandu-se drept exemplu de politician care a reusit sa faca ceea ce si-a propus.
‘‘Vin in fata dvs cu un altfel de mesaj, cu un indemn. Vreau sa va conving ca puterea schimbarii sta in noi toti, ca, daca ne dorim o viata mai buna pentru copiii nostri, e timpul sa facem acest lucru. Nu putem da permanent vina pe altii pentru ceea ce ni se intampla. Cred ca trebuie sa ne asiguram cu totii si sa ne asumam responsabilitatea", a spus Sorin Oprescu.
‘‘Daca asta inseamna sa nu mai stam impasibili pe holuri sau birouri sa discutam si sa comentam neavand nicio reactie la ceea ce se intampla azi in societate, (...) daca inseamna sa renuntam la a arunca cu vorbe otravite unii in altii in favoarea prieteniei si a unitatii, haideti sa o facem. Poate sunt cel care a gasit de fiecare data puterea de a merge inainte. Am incercat sa demonstrez ca pot, am aratat ca vreau sa fac si am facut. Poate ca sunt unul dintre dvs. care a mers mereu mai departe. Am candidat independent si am castigat nu numai un mandat de primar, ci si pe bucuresteni. Stiu ca multi dintre voi m-au sustinut in 2008 si ma vor sprijini si maine. Fac parte dintre voi, si tot ceea ce fac este ca maine sa fie mai bine, fara ambitii sau lucrari nefinalizate de predecesori", a continuat primarul general.
Edilul sef a adaugat ca a ridicat un stadion pentru ca toti romanii sa aiba o arena cu care sa se mandreasca in Europa, iar "Bucurestiul nu este doar un oras, este inima Romaniei, de aici va incepe schimbarea, iar pentru noi Romania nu este doar o tara pe harta Europei este patria noastra, asta imi doresc sa simtim cu totii ca nu le putem cere altora sa ne respecte, sa ne iubeasca daca noi insine nu credem in noi. Nu putem sta cu mana intinsa catre investitorii straini, catre institutiile financiare fara sa oferim ceva in schimb si ceea ce ne lipseste azi pentru a-i convinge pe altii este increderea in noi insine".
"Daca a fi politician astazi inseamna a dezbina poporul roman, atunci refuz aceasta titulatura. Daca a fi politician astazi inseamna a taia salarii pana sub limita subzistentei si a impozita pensii, atunci refuz aceasta titulatura. Daca a fi politician astazi inseamna a arunca cu noroi in profesionisti, a-i umili pe dascali si medici, a arunca in derizoriu Armata si Politia, a critica elevii si profesorii deopotriva, atunci renunt. Cei aflati acum in posturi de conducere sunt obligati sa se intoarca cu fata catre popor, sa se uite in ochii celor care i-au trimis in functii si sa le raspunda la intrebari, pentru ca intrebarile poporului sunt intrebari grave, sa le asigure locuri de munca, medicamente in spitale si caldura in case, sa le redea demnitatea. Ei nu mai pot sa o faca, noi putem", le-a mai spus Sorin Oprescu pesedistilor prezenti la Consiliu.