Invinsul competitiei de duminica si-a respectat promisiunea facuta inainte de inscrierea in cursa pentru presedintia PSD, de a se retrage de la conducerea organizatiei bucurestene in cazul unui esec. Dupa demisia de ieri a lui Oprescu, Mircea Geoana a anuntat ca va coordona direct aceasta organizatie.

Sorin Oprescu si-a inaintat ieri la pranz demisia din functia de presedinte al PSD Bucuresti. Demisia de onoare a fost depusa pe masa lui Mircea Geoana, presedintele reales al social-democratilor, cel care l-a surclasat pe Oprescu la alegerile din 10 decembrie cu un scor de 978 de voturi la 399. Liderul PSD, Mircea Geoana, si-a exprimat regretul de a-l pierde pe Oprescu. "Imi pare foarte rau ca Sorin Oprescu nu mi-a ascultat sfatul, sa nu ia decizii la cald", a declarat liderul social-democratilor. Mai mult, Geoana a sustinut ca il apreciaza pe Oprescu si ca este increzator in legatura cu viitorul politic al acestuia: "Dezamagirea in politica dupa ce pierzi o competitie interna este fireasca. Este pacat, este un politician talentat si mi-as fi dorit in continuare sa-l avem in echipa, alaturi de noi. (...) A avut un moment in care a fost prost sfatuit de anumiti oameni, dar, dupa ce se va aduna, sunt convins ca va sti sa tasneasca din nou, pentru ca, asa cum am spus, e un politician talentat. E vointa lui, probabil ca a dorit sa isi respecte cuvantul dat in fata presei", a mai adaugat presedintele PSD.
De duminica seara si pana marti dupa-amiaza a fost luat in calcul un eventual interimat asigurat la filiala bucuresteana de catre Marian Vanghelie, presedintele executiv al organizatiei. Acesta ar fi asigurat conducerea filialei pana la alegerile care s-ar putea desfasura peste sase luni. Mircea Geoana a respins insa ideea unui interimat, asumandu-si sarcina de a-i coordona pe social-democratii din capitala. "Nu cred ca este nevoie de actiuni interimare. Voi coordona eu organizatia, presedintele partidului raspunde de PSD Bucuresti, nu este nevoie de interimat pana la organizarea de alegeri", a precizat Geoana.