Unul dintre motivele pentru care Basescu este tot mai furibund contra mogulilor de presa, dar, mai ales, a lui Dan Voiculescu, este o intelegere politica secreta care ii da frisoane lui Basescu.
Analistii politici si ai media au remarcat, in aceasta perioada, sustinerea pe care trustul lui Voiculescu i-o acorda lui Mircea Geoana. In 2004, cand candida Adrian Nastase, trustul de presa al lui Voiculescu a fost mai putin implicat.
Acum, mogulul tureaza motorul Antenelor la maximum, de partea lui Geoana, spre disperarea ziaristilor fideli (dar mai ales a ziaristelor fidele) lui Basescu de la Antene.
Acestia se plang ca Geoana cere transimisii in direct, care de reportaj prin tara, contorizeaza la secunda aparitiile tuturor candidatilor. Cand e invitat in studio, la vreo emisiune, liderul PSD aduce cu sine zeci de sustinatori, umpland platoul de emisie. De ce se implica atat de mult Antenele in sprijinirea lui Geoana?
Motivul pentru care Voiculescu face acest efort este simplu: Mircea Geoana i-a promis, conform unor surse din PSD, ca, in cazul in care va deveni presedinte, ii va ceda lui Voiculescu fotoliul de presedinte al Senatului.
O informatie care ii da dureri de cap lui Basescu: gandul ca el ar putea deveni un simplu membru al PD-L, dupa 7 decembrie, iar dusmanul sau de moarte, Dan Voiculescu, al doilea om in stat, ca presedinte al Senatului, reprezentand un perpetuu motiv de furie, in ultima vreme, pentru Basescu.
Si un motiv sa il atace tot mai des pe politicianul de la Grivco, alias "solutia imorala" de odinioara.