Romanialibera.ro: Sondaj IMAS: Premierul, umar la umar cu Ponta si cu Antonescu

De cand s-a instalat la Palatul Victoria, noul premier are o cota de incredere comparabila cu a liderilor Opozitiei, potrivit barometrului ‘Adevarul‘, realizat de IMAS.
Premierul Mihai Razvan Ungureanu pare sa fi echilibrat lupta politica, fiind primul personaj din tabara PDL aflat in topul increderii dupa mai 2010, cand guvernantii au taiat salariile si au crescut TVA.
Fara un astfel de ‘balast" in spate, Ungureanu se bucura inca de un cec in alb. Astfel, potrivit sondajului IMAS pe luna martie, liderul PSD, Victor Ponta, este cotat cu 25,9% in timp ce Mihai Razvan Ungureanu are 25%, iar liderul liberal, Crin Antonescu - 24,6%.
Si in luna februarie, cei trei politiceni aveau cote apropiate. Astfel, liderul PSD, Victor Ponta, era cotat cu 23,7%, seful PNL, Crin Antonescu, cu 23,3%, iar Mihai Razvan Ungureanu cu 22,3%.
In acest fel, PDL are, teoretic, un atu in batalia de imagine pentru alegerile parlamentare din acest an, in conditiile in care fostul premier Emil Boc are doar 7,7%, si nu poate fi o locomotiva pentru partid.