Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic a publicat primul sondaj realizat dupa caderea guvernului Mihai Razvan Ungureanu, transmite Romania TV. Studiul releva ca 52% dintre romani considera caderea Guvernului Ungureanu un lucru bun si ca 67% dintre ei ar vota la alegerile parlamentare cu USL. Potrivit sondajului CSCI, premierul desemnat, Victor Ponta, conduce in topul increderii romanilor, cu 53%.
Peste jumatate dintre romani (52%) considera caderea Guvernului Ungureanu ca pe un fapt bun (32%) sau foarte bun (20%), in vreme ce 60% dintre ei considera numirea lui Victor Ponta in functia de premier drept o miscare buna (43%) sau foarte buna (17%). Doar 11% dintre romani cred ca desemnarea lui Ponta a fost o alegere foarte proasta.
Premierul desemnat conduce si in topul increderii romanilor, cu 53%, urmat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu (47%), liderul PNL, Crin Antonescu (42%) si de fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu (37%).Liderul P-DD, Dan Daconescu, se afla pe locul cinci, cu un procent de 24%, urmat de Gigi Becali (21%), Traian Basescu (17%), Emil Boc (17%) si Elena Udrea (15%).
Sondajul CSCI mai releva ca cei mai multi romani (32%) asteapta de la noul Executiv scaderea taxelor (CAS) la anagajatori, pentru a se putea crea mai multe locuri de munca. De asemenea, 24% dintre romani se asteapota ca noul Guvern sa restituie banii luati in ultimul an ca CAS pensionarilor.
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, USL ar obtine 67% din voturile electoratului, Partidul Poporului s-ar clasa pe locul doi, cu 14%, iar PDL ar intruni 12% din sufragii. Restul partidelor nu ar intra in Parlament.
Sondajul CSCI a fost realizat in perioada 2-3 mai, pe un esantion de 900 de persoane si are o eroare tolerata de 3,3%, la un nivel de probabilitate de 95%.