Sorin Oprescu l-a egalat pe Traian Basescu, intr-un sondaj realizat de CSOP, la capitolul "increderea romanilor in politicieni". Primarul general Sorin Oprescu si Presedintele Traian Basescu sunt situati, amandoi pe primul loc in topul increderii in politicieni.
Romanii spun ca le acorda aceeasi incredere primarului general Sorin Oprescu si presedintelui Traian Basescu, respectiv 36% pentru fiecare.
Traian Basescu ramane insa preferatul romanilor pentru fotoliul de la Cotroceni. Cel putin asa reiese din sondajul realizat de CSOP.
Desi cotat in varful topului, Basescu nu ar reusi sa stranga in turul I decat 35% din voturi, ceea ce inseamna ca in turul doi el ar putea fi infrant de cel care va cumula voturile tuturor adversarilor. Basescu ar intra in turul doi impreuna cu Mircea Geoana.
Daca in primul tur doar 35% dintre romani ar vota cu Traian Basescu la alegerile prezidentiale, presedintele PSD, Mircea Geoana, ar strange 19% dintre voturile electoratului, iar liderul liberal, Crin Antonescu, 15%.
Sub podium se claseaza Gigi Becali, cu 9%, Corneliu Vadim Tudor si Sorin Oprescu, cu cate 7 procente (in conditiile in care Sorin Oprescu nu si-a anuntat candidatura). Kelemen Hunor si Principele Radu Duda ar fi votati de cate 4% dintre cei care s-ar prezenta la urne.
In ceea ce priveste increderea in politiceni, presedintele se bate pentru locul 1 cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Romanii spun ca le acorda aceeasi incredere primarului general Sorin Oprescu si presedintelui Traian Basescu, respectiv 36% pentru fiecare.
In ceea ce priveste alegerile parlamentare, PSD+PC si PD-L sunt fruntase, cu aproximativ 30 % din intentiile de vot fiecare. Liberalii ar obtine 17 procente, iar PRM si PNG cate 7. UDMR ar fi votata de 5% din electorat, iar alte partide ar obtine voturi din partea a 4% dintre romani.
La increderea in politicieni, Mircea Geoana e cotat cu 25%, iar Crin Antonescu cu 24%. Gigi Becali se bucura si el de increderea a 24% dintre romani. Pe locurile urmatoare se afla premierul Emil Boc cu 22 de procente, Ion Iliescu cu 19%, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu cu cate 14 procente, Principele Radu Duda si Corneliu Vadim Tudor cu 10 si respectiv 20%.
Din cele 923 de persoane intervievate de CSOP, 43% spun ca merg la vot, 33% declara ca probabil nu vor vota, iar 24% sigur nu vor vota. Sondajul a fost efectuat in perioada 18-22 iulie si are o eroare de plus minus 3,2%.