PSD se afla pe primul loc iar PNL pe cel de-al doilea loc in preferintele electoratului, intr-un sondaj realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic, citat de realitatea.net. Impreuna, cele doua partide ar obtine 60,7%. La capitolul incredere, Crin Antonescu, presedintele PNL, se afla pe primul loc, urmat de Victor Ponta si Adrian Nastase.
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar fi votat de 38,1% dintre alegatori, conform sondajului CSCI. Pe locul al doilea se afla PNL, cu 22,6%. Locul trei este ocupat de PDL - 18%. Pe urmatoarele locuri se afla: Partidul Poporului - 9,9%, PRM - 5,7%, UDMR - 4%, PC - 1,3%.
La capitolul incredere, liderul PNL Crin Antonescu se afla pe primul loc, cu o cota de 13%, urmat de Victor Ponta - 12%, Adrian Nastase - 5%, Vasile Blaga - 4%, Traian Basescu - 3%, Dan Voiculescu - 2% si Emil Boc - 2%.
78% dintre cei chestionati cred ca in Romania lucrurile merg intr-o directie gresita. Doar 10% cred ca directia este buna. Sondajul CSCI a fost realizat pe un esantion de 960 persoane de 18 ani si peste, in perioada 7-9 ianuarie 2011.