Institutia Prefectului nu scapa de disponibilizari. Ieri, pe masa prefectului Cristian Roman a ajuns un ordin al ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, in care se arata ca 20% din cei 54 de angajati ai institutiei vor ramane fara slujba. "Se va desfiinta Oficiul Prefectural din Dorohoi, unde aveam un singur angajat, insa macar doua zile pe saptamana vom avea pe cineva acolo", a mentionat prefectul Cristian Roman, adaugand ca functia directorului oficiului, in persoana lui Emil Moga, se va transforma in una de executie in aparatul propriu.
Din organigrama Institutiei Prefectului vor disparea alte 13 functii. Vor fi trimisi in somaj 10 angajati, printre care si un consilier al Cancelariei Prefectului. Al doilea post de subprefect nu era ocupat, iar doua persoane au depus cereri de pensionare.
Functionarii care vor parasi institutia au sansa de a fi transferati in cadrul municipalitatii, primarul Catalin Flutur anuntand ca la primarie sunt 25 de locuri vacante. Selectia celor care vor fi incadrati se va face in baza unei evaluari.