De Ce News: Solutia lui Zgonea pentru ca Basescu sa-si dea demisia

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a oferit, miercuri, solutia pentru ca Traian Basescu sa demisioneze. In replica la propunerea sefului statului de a-si depune mandatul in secunda in care numarul parlamentarilor ar fi redus la 300, Zgonea a sugerat sa-si dea demisia cei care au intrat "fraudulos" in Legislativ, fara sa castige colegiile.
"Sunt de acord sa-si dea demisia toti parlamentarii care au intrat fraudulos, fara sa ia 50% plus unu din voturi. Toti acesti oameni sa-si dea demisia, si atunci Parlamentul ar intra in limitele bunului-simt si ale normalitatii", a spus Zgonea, pentru Mediafax. El a aratat ca Parlamentul a fost "umplut" de parlamentarii care au intrat in Legislativ la redistribuire.
"Sutin ca toti deputatii care au intrat la a doua sau a treia redistribuire si care au umplut Parlamentul si ne-au facut de rusine sa paraseasca Parlamentul, sa-si dea demisia. Sa ramana cei care au 50% plus unu din voturi, iar in judetele in care se face redistribuirea sa fie redistribuirea normala ca sa se ocupe numarul de mandate care sunt in judetul respectiv. In rest, acasa!", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.