Primarul Antonie Solomon, proaspat demis din fruntea PDL Craiova, si viceprimarul Marinica Dinca, desemnat candidatul PDL pentru primaria municipiului, n-au scapat ocazia unui schimb acid de replici in sedinta extraordinara de ieri a consiliului local
Sedinta extraordinara de ieri a Consiliului Local Municipal Craiova ar fi fost una banala, daca la prezidiu nu s-ar fi asezat cei doi potentiali adversari la Primaria Craiova: viceprimarul Marinica Dinca, desemnat zilele trecute in fruntea PDL Craiova si candidat la fotoliul de primar, respectiv primarul Antonie Solomon, care a anuntat si el ca va candida pentru un nou mandat, insa nu se stie din partea carui partid.

Solomon, dat uitarii

"Meciul" dintre cei doi pare sa fi fost declansat de faptul ca viceprimarul Marinica Dinca a luat cuvantul in sedinta Consiliului Local Craiova pentru a le multumi celor care au contribuit la acele proiecte europene aflate pe ordinea de zi: Craiova Water Park si reabilitarea centrului istoric al municipiului. Dinca i-a nominalizat pe mai multi actuali sau fosti angajati ai primariei, incepand cu viceprimarul Teodor Sas, dar a "uitat" sa-l mentioneze si pe... primarul Antonie Solomon. Mai mult decat atat, Dinca a avertizat discret ca nu poate fi schimbat din functia de viceprimar intrucat pedelistii din consiliul local n-ar fi de acord, asa ca Solomon trebuie sa se obisnuiasca cu ideea. "Cu siguranta, voi face tot ce pot ca aceste proiecte sa mearga cu si mai mare viteza de acum inainte, in masura in care va crede fie domnul primar, fie consiliul local ca pot sa fac fata unei asemenea provocari. Sper ca in urmatorul an sa ne comportam cel putin tot asa cum ne-am comportat pana acum - cu foarte multa responsabilitate", a spus Dinca.

"Cred in echipa, dar intr-o echipa adevarata"

Primarul Solomon s-a abtinut cat s-a abtinut, dar pana la urma a luat cuvantul, pentru a-i da replica vicelui Dinca. "Eu speram ca o sa fie o sedinta foarte scurta, dar se pare ca in fata presei trebuie sa facem asa, un mic show, ca sa ne arogam niste merite care, poate, intr-o proportie de nu stiu cat la suta chiar ne apartin. Vreau sa va spun ca am desfiintat cuvantul 'eu' in Primaria Municipiului Craiova si am spus 'noi': 'noi' - consiliul local, 'noi' - primaria, 'noi' - craiovenii. Cred in echipa, dar intr-o echipa adevarata. Nu cred in oameni care vor sa blocheze dezvoltarea urbanistica a Craiovei din nu stiu ce motive politice. Nici partea stanga, nici partea dreapta nu au dreptul sa blocheze aceasta dezvoltare. De aceea sunt convins ca dumneavoastra va veti departa de disputa politica si veti vota in cunostinta de cauza tot timpul, sa aveti satisfactia, atunci cand veti incheia mandatul de consilieri, de viceprimari, de primar, ca ati facut ceva pentru orasul asta. Asta e dorinta mea. Batalia politica sa fie in ultimele sase luni. Pana atunci trebuie sa muncim asa cum am facut-o pana acum. Va rog in continuare sa aveti acelasi comportament, ca sunteti de stanga, de dreapta, de centru. Cat a facut fiecare, o sa stabileasca un 'cantar' care va fi votul craiovenilor", a declarat Solomon.
"Voi conduce asa cum stiu eu"

Discutiile contradictorii nu s-au incheiat insa. "Eu, in ideea de echipa, m-am oferit sa lucrez in continuare cu colegii de la Programe si Proiecte si sa oferim Craiovei punerea in opera cat mai repede a acestor proiecte cu bani europeni", a spus Dinca in fata consilierilor locali. "O sa-l pun pe domnul Dinca la munca din momentul asta, sa se ocupe de proiectele europene. Promit!", a replicat Solomon.
Si tot actualul primar a avut ultimul cuvant. Asa cum, cu cateva saptamani in urma, Solomon amintea ca "eu dau ora exacta in primarie", si de aceasta data a avertizat ca tot el stabileste modalitatea in care se lucreaza in Primaria Craiova.
"Va reamintesc ca exista doua institutii distincte: institutia primarului, for executiv, si consiliul local municipal, organul deliberativ. Voi respecta cu sfintenie hotararile consiliului local, dar voi conduce asa cum stiu eu aceasta Primarie a Municipiului Craiova, cu cei doi viceprimari in subordinea mea si cu toate Directiile. Asta este dorinta mea si echipa pe care vreau sa o coagulez, fiindca e disipata putin acum. Trebuie sa reactionez la ceea ce voi stabili eu, ca primar al Craiovei, nu la ce se stabileste la partid sau prin carciumile Craiovei", a spus Antonie Solomon.
Primarul nu si-a dat seama ca a trecut inapoi de la "noi" la "eu"!