Printr-o decizie de primar, Antonie Solomon i-a retras toate atributiile viceprimarului Marinica Dinca, devenit inamicul public numarul unu pentru edilul-sef al Baniei
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a emis o decizie prin care i-a adus la cunostinta viceprimarului Marinica Dinca faptul ca de la 25 octombrie acesta nu-si va mai putea exercita atributiile aferente pozitiei sale. Hotararea a venit dupa ce intre cei doi oficiali ai primariei contrele au ajuns de notorietate, "vicele" Dinca devenind inamicul public numarul unu pentru edilul-sef al Baniei. Meciul Solomon - Dinca a inceput din momentul in care primul si-a reluat mandatul de primar si s-a incins dupa ce edilul a fost demis din functia de presedinte al PDL Craiova si inlocuit cu Dinca. Viceprimarul a fost si ales drept candidat al partidului la Primaria Craiova, iar de atunci a pornit "razboiul rece". Dinca a ramas fara Directia de Programe si Proiecte pe care o coordonase cat timp indeplinise atributiile de primar, iar de marti i-au fost retrase si celelalte atributii de serviciu pe care le primise in momentul numirii in functia de viceprimar.
"Consider ca decizia vine in detrimentul tuturor principiilor de buna administrare a unui municipiu de dimensiunea si complexitatea Craiovei si are ca unic rezultat politizarea institutiei primariei si a activitatilor din interiorul acesteia. Respingerea categorica si oficiala a tuturor incercarilor din partea mea de a face echipa pentru finalizarea proiectelor de dezvoltare urbana derulate in prezent la nivelul Craiovei de catre primarul in exercitiu imi intareste convingerea ca, la nivelul Domniei sale, primeaza interesul individual si nu interesul comunitatii pe care o reprezinta", a fost replica "vicelui" Marinica Dinca, facuta publica prin intermediul unui comunicat de presa emis ieri.
Dinca mai sustine ca decizia lui Solomon este "arbitrara si nefundamentata" si ca va apela la toate resursele legale pentru a o contesta. "De asemenea, voi ramane acelasi neobosit suporter al echipei din cadrul Directiei de Programe si Proiecte si voi pune in continuare umarul la finalizarea in termenii agreati a proiectelor cu fonduri europene aflate in derulare", se mai arata in comunicatul semnat de Marinica Dinca. Legat de acesta, primarul Antonie Solomon nu a dorit sa faca nici un comentariu, sustinand ca decizia este clara si nu mai are nevoie de alte explicatii.

La mana prefecturii

Pentru a intra insa in vigoare, dispozitia care il "dezbraca" pe Dinca de orice fel de atributii si il lasa cu un rol decorativ in primarie poate produce efecte abia dupa ce primeste viza de legalitate din partea Prefecturii Dolj, ca organ de control al actelor administrative. Eugen Marinescu, seful juristilor din prefectura, a precizat ca asteapta sa vada continutul dispozitiei si apoi va lua o decizie. "Dispozitia trebuie insotita de o nota de fundamentare", a spus Marinescu. Decizia prefecturii este cu atat mai importanta cu cat viza de legalitate se da in cazul in care dispozitia primarului respecta legea si nu daca este oportuna. Cu alte cuvinte, teoretic, Solomon ar putea motiva dispozitia, spunand ca nu ii plac ochii lui Dinca sau ca acesta nu si-a indeplinit atributiile. Treaba prefecturii este sa vegheze la respectarea articolelor de lege si nu sa verifice daca viceprimarul Dinca nu si-a indeplinit intr-adevar sarcinile. Contactat telefonic, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca asteapta dispozitia si ca nu se poate pronunta de pe acum asupra deciziei care va fi luata.