Primarul Craiovei considera ca pedelistii sunt cei care pierd daca nu-l vor sustine pe el drept candidat comun la Primaria Craiova, sub sigla Miscarii Populare
Liderii PDL s-au reunit, duminica, la parlament, in sedinta Colegiului Director al PDL pentru a discuta despre strategia partidului in alegeri. Dupa discutii ce au durat mai mult de trei ore, liderii partidului de guvernamant au decis ca PDL nu va incheia la nivel national nici un fel de alianta pentru alegerile locale, a anuntat presedintele PDL, Emil Boc. Totusi, Boc a precizat ca, pentru maximizarea rezultatelor, organizatiile locale pot sa incheie, la nivel judetean sau local, aliante cu alte formatiuni politice. Aceste aliante se vor face sub denumirea "Miscarea Populara", avand drept sigla o inima.

Berceanu: Antonie Solomon este un puscarias

Desi nu vor constitui o alianta, PDL a decis totusi sa incheie cu UNPR un protocol de colaborare, prin care cele doua formatiuni sa se angajeze ca se vor sustine reciproc in alegerile locale. "PDL a decis, avand in vedere relatiile privilegiate, sa incheie un protocol de colaborare, de sustinere, nu alianta electorala, cu UNPR, conducerea partidului fiind mandatata sa finalizeze acest protocol", a precizat Boc, citat de Mediafax.
Nici macar aceasta varianta nu convine insa unora dintre liderii PDL, cel mai fervent opozant aratandu-se presedintele PDL Dolj, senatorul Radu Berceanu. Potrivit Mediafax, care citeaza Gandul, Berceanu s-a opus in sedinta Colegiului Director unei astfel de intelegeri care presupune sustinerea unor candidati comuni la locale, invocand situatia speciala din Dolj, unde ex-pedelistul Antonie Solomon vrea sa candideze la Primaria Craiova din partea UNPR.
"In nici un caz nu-l vom sustine pe Solomon. Am si spus. Puteti sa semnati 132 de protocoale, veniti sa le aplicati la Dolj. Am declarat in nenumarate randuri, pentru mine Antonie Solomon este un puscarias. Dupa ce isi rezolva problemele cu justitia, dupa aia sa candideze", a spus Berceanu, potrivit Gandul, precizand ca PDL Dolj nu-l va sustine niciodata pe actualul primar, indiferent de protocolul care se va semna la nivel national, si va avea propriul candidat, pe actualul viceprimar Marinica Dinica, validat in acest sens de organizatie.
Liderul PDL Dolj a precizat ca o cota ridicata in sondaje nu inseamna ca este vorba si de cel mai potrivit candidat, in "situatia deosebita" de la Craiova, cota lui Solomon fiind mai degraba una emotionala, cauzata de lunile de arest ale primarului. "Sunt unii care fac sindrom de mila. Spun ca a facut aia si aia si nu stiu cat a indatorat orasul. Ei cred ca e harnic si gospodar si nu a bagat mana si el", a comentat senatorul democrat-liberal.
Tocmai din cauza unor asemenea pozitii radicale, liderii PDL vor incerca sa ajunga la un compromis cu UNPR in situatiile speciale, cum ar fi cea de la Craiova, astfel incat sa nu fie promovati candidati care ridica probleme mai ales cum ar fi cele de integritate.

"Atacurile la persoana ajuta opozitia"

UNPR a reactionat ieri la afirmatiile liderului PDL Dolj, Radu Berceanu, la adresa lui Antonie Solomon.
"UNPR considera ca declaratiile taioase si atacurile la persoana, indiferent de numele celui care le lanseaza, nu servesc scopului comun al Coalitiei, ci ajuta in mod indirect Opozitia. Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei a intrat la guvernare intr-un moment dificil pentru Romania si a stat la greu langa partenerii sai. UNPR a dat dovada de loialitate si de seriozitate, iar relatiile din Coalitie s-au bazat pe dialog, responsabilitate si pe buna-credinta a partenerilor. Tocmai de aceea, UNPR respinge declaratiile ofensive ale domnului Radu Berceanu la adresa unui coleg de Coalitie. Nu este prima data cand Radu Berceanu lanseaza in presa atacuri catre membri ai Uniunii, folosind un limbaj care il descalifica", se arata intr-un comunicat remis NewsIn.
UNPR ii atrage atentia lui Berceanu ca nu permite "ofensele si limbajul de neacceptat si absolut inadecvat pentru un senator" la adresa colegilor sai de Coalitie si il sfatuieste pe acesta sa isi "cantareasca vorbele cu responsabilitate si decenta". "Antonie Solomon este un primar foarte apreciat de comunitate si reprezinta, la nivelul municipiului Craiova, intreaga coalitie de guvernare, nu numai UNPR. Candidatura lui Antonie Solomon pentru un nou mandat de primar nu este doar o propunere a UNPR, ci este o dorinta a craiovenilor, rezultata foarte clar din toate cercetarile sociologice din ultimii ani, in care primarul orasului figureaza cu o cota de peste 70% de incredere. UNPR il sustine total pe Antonie Solomon pentru un nou mandat si suntem convinsi ca acesta va fi in continuare primarul craiovenilor, conchide documentul Uniunii.

"E pierderea lor!"

Chestionat ieri despre faptul ca are tot mai putine sanse sa candideze la Primaria Craiova sub semnul "inimii", sigla Miscarii Populare, primarul Antonie Solomon sustine ca PDL-ul va fi cel care pierde pentru ca nu-i va sustine candidatura.
"Treaba lor daca nu vor sa colaboram. E pierderea lor! Am vazut ca iar m-au injurat ieri (n.r. - duminica), m-au facut puscarias. Eu nu o sa mai raspund la asemenea injuraturi. Dupa parerea mea, cel care incepe sa injure isi recunoaste infrangerea. Auzi, puscarias! Eu am fost luat de procurori pentru ca am dat o autorizatie de construire pe care ma obliga legea sa o dau si pentru ca am prelungit un traseu de autobuz. Daca asta inseamna in mintea lor ca am furat, asta e! Sa fie sanatosi!", a declarat Solomon.