Sorin Oprescu se adreseaza in special alegatorilor nehotarati, a declarat, marti, la RFI, coordonatorul campaniei pe judetul Iasi, Ion Solcanu, care a subliniat ca primarul Capitalei, care s-a lansat oficial in cursa prezidentiala, va incerca sa ia si din electoratul lui Mircea Geoana.
Ion Solcanu, fost senator al Partidului Social Democrat, considera ca in PSD exista multi nemultumiti care nu vad in Mircea Geoana un candidat "valabil" la Presedintie.
"Cred ca in primul rand vor fi recrutati cei din plaja foarte larga a celor nehotarati, nemultumiti de prestatia presedintilor partinici. Dar nu numai de acolo. Daca ne uitam pe sondaje, domnul Oprescu are sustinatori si in celelalte partide, cei mai multi ii are in PSD. Acest lucru rezulta din diferenta destul de mare dintre scorul partidului si cel pe care il are candidatul partidului, domnul Geoana, o diferenta de peste zece procente. Cei mai multi dintre acestia sunt sustinatorii domnului Oprescu si foarte putini mai merg in alte directii. Sorin Oprescu va ramane cu adevarat independent, pentru ca nu va ramane prizonierul unui partid care l-a propulsat", a explicat Solcanu.
Intrebat daca se va incerca luarea de voturi din randul alegatorilor lui Mircea Geoana, Ion Solcanu a spus ca "in mod sigur".
"Chiar foarte multi oameni din partid sunt nemultumiti si nu vad in Mircea Geoana un candidat de presedinte valabil, un presedinte valabil al Romaniei", a adaugat Solcanu.
Intrebat pe cine ar fi de preferat sa intalneasca Sorin Oprescu intr-un eventual tur doi - Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu -, Ion Solcanu a afirmat ca pe oricare, in afara de Corneliu Vadim Tudor.
Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, luni, ca a decis sa candideze la Presedintie, lansand critici dure la adresa clasei politice, despre care a spus ca "a esuat".