Liderul socialistilor europeni, Martin Schultz, ii va cere demisia lui Adrian Severin din functia de europarlamentar, iar daca acesta va refuza, va incepe o procedura de excludere din grupul parlamentar S&D, a declarat Armin Machmer, purtatorul de cuvant al lui Schultz. "Martin Schultz ii va cere lui Adrian Severin sa demisioneze din functia de europarlamentar, sa isi depuna mandatul, asemenea celorlalti doi eurodeputati", a declarat, pentru Mediafax, Armin Machmer, precizand ca Schultz va asculta si versiunea lui Severin.
"Daca nu isi va prezenta demisia, va incepe o procedura de excludere a acestuia din grup (din grupul S&D - n.r.)", a adaugat el.
Acesta a atras atentia ca S&D nu are posibilitatea, conform competentelor, sa il demita pe Adrian Severin. "Ii putem doar recomanda sa faca unicul lucru decent, demersul pe care l-au facut si ceilalti doi eurodeputati", a mai spus el.
Europarlamentarul Adrian Severin a anuntat ieri ca se autosuspenda din BPN al PSD, pana la clarificarea situatiei. Severin a facut acest anunt dupa ce a participat la sedinta BPN al PSD, in care s-a discutat despre acuzatiile care ii sunt aduse de publicatia The Sunday Times.
Severin a declarat ieri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Bucuresti, ca nu va demisiona din PE intrucat nu a comis nici o ilegalitate, iar acuzatiile la adresa sa sunt "false".