Agentia pentru Protectia Mediului Gorj a devenit obiect de disputa intre pesedisti. Condusa de mai multi ani de Gheorghe Fometescu, neschimbat din functie de trei guvernari si care isi declara in mod public apartenenta la PSD Gorj, Agentia pentru Protectia Mediului a devenit un punct de atractie si pentru alti social-democrati. In timp ce o parte a pesedistilor gorjeni invoca experienta lui Gheorghe Fometescu si anii petrecuti de acesta in fruntea unui serviciu deconcentrat, altii vor numirea unui tanar la conducerea Agentiei. Unul dintre contestatarii lui Gheorghe Fometescu este deputatul Vasile Popeaga.

"Oamenii PSD-ului sunt pe post datorita partidului"

Parlamentarul a lasat sa se inteleaga faptul ca doreste alt sef la Agentia pentru Protectia Mediului Gorj si l-a ironizat pe Fometescu, despre care a spus ca este "pe viata" in fruntea institutiei.
Deputatul Vasile Popeanga a declarat ca toti sefii de deconcentrate care au sustinerea Organizatiei Judetene a PSD Gorj trebuie sa raspunda in fata partidului: "Daca ma intrebati cine pe unde a candidat pe la deconcentrate nu stiu. Toate nominalizarile au fost facute nu pe criterii politice, ci pe criterii de performanta si profesionalism. Oamenii PSD-ului, daca sunt ai PSD-ului, trebuie sa stie ca sunt pe post datorita partidului si trebuie sa raspunda in caz ca se intampla ceva. Sa nu se supere nimeni daca anumiti oameni vor fi mentinuti in functie, iar altii nu. Unii vor insa sa fie mentinuti cu orice pret. Directorul de la Mediu, Fometescu, este 'pe viata' acolo si probabil pentru realizarile 'deosebite'. Mai sunt si alti manageri 'extraordinari', prieteni cu anumite firme... Eu stiu ca Gheorghe Fometescu nu este al nostru. Nu l-am vazut niciodata la PSD, la nici o sedinta. Poate a scris PSD pe duzii si pomii pe care i-a plantat", a mentionat Vasile Popeanga. La randul sau, actualul director al Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj, Gheorghe Fometescu, a declarat ca are adeziune la PSD din 2002 si din acest motiv se considera indreptatit sa fie mentinut la conducerea institutiei.