Pentru a-l putea schimba pe liderul autosuspendat din partid, deputatul Dan Ioan Popescu, PSD Bucuresti are nevoie, din cauza procedurii complicate prevazute in Statutul partidului, de sase sedinte si de convocarea unei Conferinte Extraordinare. Pentru inceput, PSD Bucuresti a avut programate ieri trei sedinte consecutive pentru convocarea unei Conferinte extraordinare, in care sa fie aleasa o noua conducere a organizatiei.
Cele mai importante sedinte au fost cele de dupa-amiaza, care au demarat prin intrunirea Biroului Politic, un for consultativ, care doar ia act de Rezolutia de luni a organizatiei Sectorului 1 si convoaca sedinta Biroului Executiv al Organizatiei de Bucuresti. Astfel, in sedinta Biroului Executiv s-a analizat daca cele trei sedinte anterioare au avut vreun sens sau nu si daca este cazul sa se mearga mai departe.
Tot aici s-a decis convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului organizatiei, care a convocat la randul sau Conferinta Extraordinara de astazi, pentru ora 17.30, unde se va dezbate Rezolutia Sectorului 1 si se va alege noul presedinte.
In ceea ce priveste candidaturile pentru sefia PSD Bucresti, favoritul competitiei este Sorin Oprescu, actualul presedinte interimar al organizatiei. (D.P.)