Deputatul liberal Eugen Nicolaescu crede ca proiectul de revizuire a Constitutiei propus de Guvern este "o smecherie ieftina", prin care se dubleaza initiative deja existente si care ii pune pe parlamentari in pozitia de a "lua de bun" textul Executivului.
"Guvernul vine si sfideaza inca o data Parlamentul, propunandu-i Parlamentului anumite teme. Sigur, nu e nimic rau in asta, numai ca acest lucru trebuia facut cu mult timp inainte, daca se dorea asa ceva, de a se infiinta comisia speciala a Parlamentului. Probabil ca este o rezultanta a discutiilor de ieri dintre presedinte si Guvern si trebuia cred eu inca o data o alta problema pusa pe fata Parlamentului. Adica Parlamentul nu face treaba, nu munceste si nu stie sa faca ceea ce trebuie", a declarat Eugen Nicolaescu la Realitatea TV.
"O parte din temele pe care am auzit ca vrea Guvernul sa le supuna revizuirii Constitutiei sunt teme pe care le aveam si noi in vedere, deci nu sunt teme noi, si ca atare este o dublare sau o triplare a acelorasi initiative care sunt din partea parlamentarilor sau din partea Guvernului", a adaugat liderul liberal.
Eugen Nicolaescu sustine totodata ca cea mai mare problema este faptul ca parlamentarii vor aduce doar amendamente textului legii. "A treia problema si aceasta este pana la urma smecheria pe care a gasit-o Guvernul si anume sa se ia de bun textul initial al Guvernului, ca el sa fie corpul de baza al legii, iar ce vor face parlamentarii sa fie amendamente la ce doreste Guvernul. Lucru cu care nu sunt de acord, este o smecherie ieftina si obisnuita la acest Guvern si la PD-L", a explicat Nicolaescu.