Social-democratii maramureseni, sustinatori ai lui Mircea Geoana, au anuntat ca nu accepta ca Ion Iliescu sa redevina lider al PSD, in schimb, acestia vor ca fostul lider PSD sa fie numit presedinte de onoare al partidului, desi ei cred ca Iliescu este o personalitate importanta pentru partid si pentru lumea politica in general, care mai are un cuvant de spus. Pe de alta parte, presedintele filialei PSD Maramures, Eugenia Godja, cunoscuta in filiala ca o sustinatoare vehementa a lui Ion Iliescu, a declarat ca senatorul poate sa candideze daca vrea si la sefia PSD, si "nu poate nimeni sa-l opreasca".
La randul sau, vicepresedintele organizatiei, Anton Ardelean, nu este deloc de acord cu candidatura lui Iliescu la presedintia partidului, deoarece "perioada lui Ion Iliescu a apus". Nici aradenii nu sunt de acord ca fondatorul partidului sa revina la conducere, declarandu-se in favoarea mentinerii lui Geoana in fruntea PSD. In acest sens, presedintele interimar al PSD Arad, Florin Remetan, a declarat ieri ca nu este de acord cu o eventuala candidatura a lui Ion Iliescu, deoarece "nici varsta si nici sanatatea nu il ajuta". "Ion Iliescu va fi ales presedinte de onoare, pentru ca ii sunt recunoscute meritele", a conchis Remetan.

Unii se abtin sa faca diverse comentarii

Presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, a afirmat ieri ca nu poate comenta o eventuala decizie a senatorului Ion Iliescu de a candida pentru functia de presedinte al PSD. "Este o optiune personala a fiecaruia", a explicat Rus, care isi mentine totusi sprijinul pentru candidatura Mircea Geoana, actualul presedinte al PSD. La randul sau, presedintele PSD Suceava, Gavril Mirza, nu a comentat in nici un fel zvonul potrivit caruia Ion Iliescu le va face social-democratilor surpriza de a candida la presedintia PSD.
Astfel, Gavril Mirza a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, doar ca "nu exista o alta personalitate politica in PSD" care sa ocupe functia de presedinte de onoare in afara de fostul presedinte al Romaniei. Liderul social-democratilor suceveni nu a exclus insa posibilitatea ca Ion Iliescu sa refuze aceasta functie, pe motiv ca "el oricum este recunoscut ca fiind presedinte fondator al partidului".