Blogul lui Constantin Gheorghe: Cat e de mare mizeria in care ne scaldam?

Vad ca exista credinta talamba a multora ca tehnologia poate inlocui omul. Nu e adevarat! Degeaba facem baze de date, daca ele nu sunt administrate corect. Si administrarea o fac oamenii, nu masinile. Peste tot in lume odata cu introducerea computerelor in administratie, a crescut numarul birocratilor. Ca nu-i mai vedem la ghisee, ma rog, e de discutat. Dar sigur sunt multi care se ocupa de alimentarea cu date a computerelor.
Or, noi nu avem suficienti functionari pregatiti pentru gestionarea bazelor de date. Degeaba cumparam tehnica de calcul si programe, daca avem tot mai putini oameni capabili sa le foloseasca. Sigur, multe dintre aceste baze de date nu se pupa, programele nu sunt interoperabile, e un haos administrativ total.
De fapt, sistemului birocratic romanesc ii lipseste coerenta, pentru ca nimeni nu-l tine in mana. Un astfel de sistem trebuie pus sub comanda unica, trebuie sa aiba o arhitectura unica, si fiecare beneficiar sa-si introduca si sa-si ia din sistem datele pentru care este autorizat de domeniul sau de interes.
Idiotii care gasesc solutii la toate problemele in "autonomie" si in "descentralizare" au acum ocazia sa vada ce inseamna asta. Fiecare zice ca si-a facut treaba, si arunca pisica moarta in curtea "celorlalti", care nu si-au facut-o. Si de raspuns nu raspunde nimeni.
Criza asta este benefica. Macar ne spune cat e de mare mizeria in care ne scaldam. Si, de voie, de nevoie, suntem condamnati sa iesim din mizerie, daca vrem sa mai avem un stat aproape functional. Sper ca am inteles aceasta lectie...
Caricatura e in loc de concluzie pentru postarea de mai sus.