' PLD cere un guvern restructurat pana la 1 martie
PLD, prin vocea vicepresedintelui Gheorghe Flutur, ii cere primului ministru sa prezinte Parlamentului, pana la 1 martie, o formula de guvern restructurata. Gheorghe Flutur asteapta ca noul cabinet sa primeasca votul de incredere din partea Legislativului. Vicepresedintele PLD Gheorghe Flutur spune ca din cei 24 de membri ai Guvernului validati de Parlament in decembrie 2004, au mai ramas doar 12, cu tot cu premierul.
"In aceste conditii, primul ministru Calin Popescu Tariceanu trebuie sa vina in fata Parlamentului sa ceara votul de incredere. PLD solicita premierului pana la 1 martie 2007 sa vina in fata Parlamentului cu un Cabinet restructurat si sa prezinte la acea data si programul post-aderare", a anuntat Gheorghe Flutur.
Flutur sustine ca actualul guvern, care este de tip Adrian Nastase, ar fi trebuit sa-si incheie mandatul la 1 ianuarie 2007, odata cu admiterea in UE, dar s-a prelungit din cauza crizei politice. Social democratii si conservatorii i-au cerut cu ceva timp in urma premierului sa prezinte un Cabinet restructurat minoritar liberal, condus de Tariceanu. (A.T.)
 
' Vlas, la Curtea de Apel
Ioana Maria Vlas are o noua sansa de a iesi din inchisoare.
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti judeca recursul formulat de Vlas impotrivia prelungirii mandatului de arestare preventiva in dosarul FNA.
Completul de judecata a luat deja in discutie solicitarea, dar a ramas in pronuntare. Ioana Maria Vlas nu a scos niciun cuvant in timpul sedintei de judecata. Ea a fost reprezentata de un avocat din oficiu care a incercat sa ii convinga pe judecatori ca aceasta nu reprezinta un pericol social.
Dosarul FNA este singurul in care Vlas mai are mandat de arestare preventiva. Decizia magistratilor va fi una definitiva, astfel incat, daca ea va fi favorabila Ioanei Maria Vlas, aceasta va iesi de dupa gratii. (R.T.)
 
' Vicepresedintele Consiliului Economic si Social a facut politie politica
CNSAS a stabilit ca vicepresedintele Consiliului Economic si Social, Florian Costache, a facut politie politica.
Potrivit agentiei NewsIn, care citeaza surse din CNSAS, impotriva lui Costache ar exista dovezi clare ca a fost ofiter de Securitate. Costache a fost audiat de Colegiu saptamana trecuta, dupa ce mai multe publicatii au sugerat o posibila colaborare a adjunctului Consiliului Economic si Social cu Securitatea. Conform membrilor CNSAS, Costache are un dosar de retea care contine un angajament, note cu nume conspirativ, precum si state de plata.
Florian Costache a fost cercetat din oficiu pentru ca are o functie de conducere intr-o institutie publica de stat. (R.T.)
 
' Petrom va infiinta o noua companie petrochimica
Petrom ar putea infiinta, in a doua jumatate a acestui an, o companie specializata in petrochimie. Viitoarea firma, denumita Petrochemical Arges, va concentra activitatile petrochimice din rafinaria Arpechim Pitesti. Arpechim si Petrobrazi sunt cele doua rafinarii ale companiei Petrom. Desi oficialii Petrom au anuntat infiintarea companiei, printr-un comunicat postat pe site si netrimis BVB-ului sau presei, nu se stie sigur daca aceasta companie va deveni realitate. Petrom a revenit asupra comunicatului si a transmis un alt mesaj, conform Mediafax: "Desi aceasta este intr-adevar o posibilitate luata in considerare de catre Petrom, nu a fost luata inca nicio decizie in acest sens".
In orice caz, viitoarea companie ar putea include instalatia de piroliza, extractia de aromatice, rezervoare pentru materii prime si produse, precum si statii de incarcare. Se pare ca, prin infiintarea acestei companii, Petrom urmareste sa-si separe activitatile de rafinare de cele chimice. (A.T.)
 
' Ministrul Sanatatii, acuzat de declaratii false
Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate il acuza pe ministrul Sanatatii ca l-a dezinformat pe premierul Calin Popescu Tariceanu, atunci cand i-a dat informatii despre activitatea sa la conducerea CNAS-ului.
Cristian Vladescu spune ca adevaratul motiv pentru care a fost demis este ca nu raspundea comenzilor ministrului Sanatatii. Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate mai spune ca premierul a fost informat gresit atunci cand ministrul Sanatatii i-a prezentat motivele pentru care ar trebui sa fie demis. Vladescu se explica si spune ca banii primiti de CNAS au fost cheltuiti in intregime si astfel a fost rezolvata si criza medicamentelor din farmacii.
De cealalta parte, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu sustine ca i-a recomnadat premierului sa il demita pe Cristian Vladescu pe motiv ca nu este un bun manager.
"In toata activitatea pe care si-a desfasurat-o, din pacate, la nivelul Casei a dat dovada de superficialitate si minciuna", a precizat Eugen Nicolaescu.
' R.T.