Nemultumirile botosanenilor, in special ale salariatilor bugetari, dau in clocot. Disponibilizarile anuntate in multe institutii, diminuarea salariilor, majorarile de preturi pe fondul modificarii TVA-ului sunt principalele motive care i-au adus pe botosaneni la capatul rabdarii. Din ce in ce mai multe persoane asteapta semnale de la sindicate pentru organizarea de miscari de protest, situatie confirmata de liderii filialelor botosanene ale confederatiilor sindicale.
Stefan Tarca, liderul CNSLR "Fratia", sustine ca romanii sunt revoltati si dezorientati, deoarece se confrunta cu cea mai dificila perioada de dupa Revolutie. "Este cumplit de greu pentru majoritatea populatiei. In toamna va fi jale, iar la iarna, cand se anunta eliminarea subventiilor si alte majorari, va fi cumplit. Pana la primavara selectia naturala isi va spune cuvantul. Prin masurile luate guvernantii vor sa verifice gradul de suportabilitate. E jale pentru cei care traiesc doar din salariu sau pensie si nu au rezerve financiare", a declarat Stefan Tarca. Potrivit acestuia, in septembrie vor fi organizate ample miscari de protest, dupa ce confederatiile se vor pune de acord asupra lor. "Deocamdata nu avem cui sa ne plangem, am facut destule actiuni de protest impotriva Guvernului si nu am rezolvat nimic. Nu ne bazam nici pe rolul de mediator al presedintelui tarii, deoarece toate interventiile confederatiilor sindicale la Traian Basescu nu au avut niciun ecou", a mai spus Stefan Tarca.

Scaderea salariilor va fi contestata in instanta

Vasile Chiru, liderul filialei Botosani a Blocului National Sindical (BNS), a declarat ieri ca vor fi trimise de la Bucuresti formulare tipizate care sa fie folosite de persoanele ce intentioneaza sa se adreseze instantei ca urmare a diminuarilor salariale. Cel mai probabil, initiatorii demersurilor in instanta vor beneficia de asistenta juridica gratuita din partea BNS. "Vor fi cu siguranta si actiuni de protest. Oamenilor nu le mai este gandul la concediu, cand se fac disponibilizari pe banda rulanta", a afirmat Vasile Chiru.
Ieri dupa-amiaza si liderii organizatiilor din Cartel Alfa s-au intalnit in sedinta. Marius Orosanu a declarat ca sindicalistii vor fi consultati in legatura cu organizarea unor proteste, dar isi vor exprima pozitia si fata de masurile luate de Guvern.