Peste 20.000 de sindicalisti ai CNSLR-Fratia vor participa, in 22 septembrie, la un miting si un mars in Capitala, presedintele Confederatiei, Marius Petcu, afirmand ieri, ca nu are pana in prezent semnale din partea celorlalte confederatii ca vor sa participe la protest. Petcu a declarat, dupa Consiliul National al CNSLR-Fratia, ca s-a decis organizarea unui miting si a unui mars, in aceeasi zi cu anuntatul protest al Federatiei "Sanitas", in 22 septembrie, si ca a transmis si celorlalte confederatii propunerea de a face un protest comun, dar nu a primit semnale ca ar fi de acord. "Ii astept pe colegii mei de la celelalte confederatii. Pana la urma lupta noastra nu este pentru a satisface cerintele membrilor CNSLR-Fratia, sunt pentru toti salariatii din Romania, nu vad de ce data de 22 septembrie nu este potrivita si pentru celelalte confederatii sindicale", a spus Petcu.
Liderul de sindicat a mai spus ca prin acest miting incearca sa traga un semnal serios de alarma ca nu mai accepta aceasta politica de austeritate "pusa doar pe umerii salariatilor si a cetatenilor simpli". Marius Petcu spune ca daca dupa 22 septembrie, protestul va ramane fara rezultat, sindicalistii vor initia o "actiune cu caracter civic" in care sa aduca toti nemultumitii din Romania la un protest.
Sindicalistii vor un salariu minim pe economie la nivel national de cel putin 750 de lei, revenirea la salariile din 2009, stoparea disponibilizarilor, pastrarea actualei forme a Codului Muncii, blocarea initiativei privind anularea negocierii la nivel de ramura.






Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25%, guvernul vizand astfel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8 procente convenita cu FMI.