Sala de Marmura a Teatrului "Mihai Eminescu" a gazduit ieri simpozionul judetean "Violenta domestica poate fi oprita", organizat de Departamentul pentru Egalitate de Sanse si Familie si de femeile social-democrate din judet cu prilejul "Zilei internationale pentru eliminarea violentei impotriva femeii".
Simpozionul la care au participat peste 120 de invitati a avut ca scop constientizarea faptului ca de violenta domestica sunt afectati si barbatii si copiii, nu doar femeile. Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi au sustinut ca din noua omoruri inregistrate in acest an, sase au fost in cadrul familiei. "Am considerat ca este oportun sa fie puse in aplicare cateva proiecte pe aceasta tema, dorind sa facem un pas important in demersul de aliniere la practicile si eforturile depuse de comunitatea internationala pentru combaterea violentei in familie", a mentionat Doina Dretcanu, reprezentantul Departamentului pentru Egalitate de Sanse si Familie.
Participantii au abordat problema violentei domestice din punct de vedere religios, institutional si legislativ.

Politistele au oferit flori barbatilor

Pentru a-i determina pe barbati sa-si trateze partenerele de viata cu gingasie si respectul cuvenit, cateva politiste au daruit ieri botosanenilor garoafe in cadrul campaniei anti violenta. "Domnii au fost foarte surprinsi de acest gest, insa cand li s-a explicat despre ce este vorba au inteles, au fost foarte bucurosi, nu am avut reactii negative la demersul nostru", a declarat Simona Gradinaru, agent in cadrul Politiei de Proximitate. Ea a adaugat ca, din pacate, sunt reclamatii care vizeaza violenta asupra femeilor.

- Roxana RUSU
- Virginia CONSTANTINIU