Cu doar o saptamana inainte de expirarea mandatului subprefectului Daniel Moruzi, care a demisionat la inceputul lunii, se intetesc jocurile politice pentru desemnarea unui inlocuitor. Principalii protagonisti ai negocierilor sunt primarul Catalin Flutur si fostul lider al PSD, Constantin Contac, care sustine activitatea filialei judetene a UNPR, partid care si-a revendicat functia in urma negocierilor cu guvernul de anul trecut.
Niciunul dintre cei doi nu a vrut, insa, sa ofere detalii. "Nu stiu cine ar putea fi promovat pe functia de subprefect din cadrul UNPR. Nu am fost anuntat de la centru cu nimic in legatura cu acest subiect, insa am inteles ca domnul Contac poate sa spuna cine va ocupa aceasta functie", a specificat liderul judetean al UNPR, Adrian Bahrin, adaugand ca a cerut o perioada de pauza pentru a se decide daca doreste sa conduca in continuare organizatia judeteana sau va fi doar simplu membru.
Fostul lider al PSD a aratat ca negocierile privind postul de subprefect, dar si functiile de director de la Directia Sanitar - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si Vama Radauti Prut au fost lasate la latitudinea primarului Catalin Flutur. "Am incredere in dumnealui. El este singurul care poate spune cine va fi subprefectul. Eu am cerut doar ca directorii celorlalte trei institutii sa nu fie schimbati pentru moment", a subliniat Constantin Contac, adaugand ca, desi simpatizeaza UNPR, nu doreste sa intre in randurile formatiunii.
Primarul Catalin Flutur nu a putut fi contactat pentru a dezvalui numele viitorului subprefect, insa in carti pentru accederea la aceasta functie pare a fi actualul director al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Silvana Tudorache, care indeplineste conditiile pentru a deveni subprefect, bucurandu-se atat de sprijinul lui Constantin Contac, dupa ce a demisionat din PSD odata cu plecarea acestuia, dar si de cel al primarului Catalin Flutur. "Pana in prezent nu stiu nimic de nominalizarea la functia de subprefect. E prematur sa ma pronunt daca voi accepta sau nu in cazul in care mi se va propune. Nu pot face niste afirmatii care nu au niciun suport pentru moment", a mentionat Silvana Tudorache, evitand sa raspunda daca a fost sau nu contactata de primar sau de Constantin Contac pentru a discuta eventuala numire la prefectura.
Noul subprefect va putea fi desemnat azi, in cadrul sedintei de guvern.