Blogul lui Constantin Gheorghe : Basescu e pa!

Si daca se valideaza, si daca nu se valideaza referendumul, Basescu e pa! In cazul fericit, in care se valideaza referendumul, pa-ul este definitiv! Scapam de o obsesie! Daca nu se valideaza referendumul, se intoarce la Cotroceni. Cu vreo opt milioane de voturi impotriva lui! Ei, de aici incolo incep problemele, pentru noi si pentru Romania.
Firesc ar fi sa-si dea demisia, si asta fara conditii. Nu o va face. Va alege sa se confrunte cu cele sapte-opt milioane de romani, care au votat impotriva lui. E o cifra foarte mare. Nu ma gandesc neaparat la violente in strada, desi nici ele nu sunt excluse. Dar frustrarea lor va izbucni la un moment dat. La alegerile parlamentare. PDL va suferi cea mai severa corectie posibila.
Ce va face Basescu dupa alegeri, confruntat cu o supermajoritate USL? Nimic! Va fi izolat la Cotroceni, nu se va mai uita nimeni la el. Isi va face micul lui joc golanesc, va mai starni ceva isterii mediatice, asteptand o noua suspendare. Care va veni, la un moment dat.
Romania este insa cea care va deconta lipsa de bun-simt a lui Basescu. Si decontul va fi extrem de costisitor. Si, sincer, nu stiu cum o sa gestionam aceasta perioada tulbure, de pana la alegerile parlamentare. Cand Basescu va putea lua cele mai absurde masuri impotriva celor care l-au suspendat.
Ramane de vazut si care va fi reactia Uniunii Europene. Care a creat aceasta situatie, presand pentru introducerea pragului de validare. Va sanctiona excesele previzibile ale lui Basescu, sau va inchide ochii la ele, din ipocrizia care a caracterizat pozitia ei in acest conflict politic intern.
Cei care si-au facut datoria civica si au fost la vot merita aprecierea fiecaruia dintre noi. Ceva s-a schimbat in mintea romanilor, in angajamentul lor civic. E lucrul cel mai bun care ni s-a intamplat in acest timp. E o baza pe care putem construi ceva mai bun pentru Romania.