Agerpres informeaza ca analistul politic Iosif Boda a declarat ca gestul lui Vasile Blaga de a demisiona din functia de ministru de Interne este unul laudabil.
"Sunt perfect de acord cu gestul domnului Blaga. Bravo, domnule Blaga! Ma bucura faptul ca institutia demisiei de onoare nu a disparut. Gestul lui Vasile Blaga a fost unul de demnitate", a declarat analistul.
Iosif Boda si-a exprimat totodata ingrijorarea ca un eventual inlocuitor al lui Vasile Blaga la conducerea Ministerului de Interne nu va avea "eficienta" si "calitatile de lider" ca Blaga.
"In interiorul PDL nu vad un om care sa vina dupa Blaga si sa fie la fel de respectat in cadrul ministerului. Sa nu uitam ca in acest minister sunt generali, nu oameni care au vandut legume in piata. Nu vad pe nimeni altcineva care sa intruneasca acele calitati de conducator ale lui Blaga care l-au facut atat de apreciat. Blaga a fost si autoritar si eficient in minister. Sincer, eu m-as bucura daca primul ministru Emil Boc sau presedintele Traian Basescu nu i-ar primi demisia domnului Blaga", a mai spus Boda.
Potrivit analistului politic, oamenii politici care guverneaza Romania ar trebui sa fie ingrijorati de faptul ca "unul dintre cei mai performanti ministri ai Cabinetului Boc" si-a prezentat demisia de onoare, mai ales in contextul in care unul dintre obiectivele Romaniei este aderarea la spatiul Schengen.
"Vasile Blaga a depus un efort deosebit, desi laurii reusitei i-a luat doamna Monica Macovei, si in decolorarea steguletelor rosii pe capitolul JAI atunci cand se discuta aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Acum, cu Spatiul Schengen, Vasile Blaga a fost nevoit sa recupereze o foarte mare intarziere in acest proces, iar Romania este in grafic", a afirmat Boda.
De asemenea, Iosif Boda s-a referit si la protestul politistilor, afirmand ca este regretabil faptul ca acestia au scandat impotriva sefului statului, dar ca atitudinea unei parti a angajatillor ministerului nu ar trebui sa umbreasca intreg personalul Ministerului de Interne.
"Eu nu cred ca ar fi trebuit sa scandeze impotriva presedintelui, nici macar daca l-ar fi urat, dar ca intreaga activitate a ministerului sa fie umbrita de acest incident este prea mult. Eu am vazut la Vasile Blaga pozitia ferma de a nu accepta o astfel de situatie", a conchis Boda.