Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, si-a atras oprobriul unor doamne din politica - Raluca Turcan, Mioara Mantale si Elena Udrea - sustinand ca acestea si-au construit cariera trecand prin patul sefilor.

Prezent la sfarsitul saptamanii trecute la intrunirea Organizatiei Judetene a Femeilor Liberale, desfasurata la Alba Iulia, Ludovic Orban le-a re-comandat colegelor sale sa nu urmeze stilul de cariera politica al Ralucai Turcan, Mioarei Mantale sau al Elenei Udrea, spunandu-le ca "nu e nevoie sa treaca prin patul unui sef pentru a promova".
Liderul liberal a apreciat ca este nevoie de un nou val, care sa dea o noua respiratie PNL, acest val venind din partea tinerilor si a femeilor.
"La nivelul conducerii centrale a PNL am avut doua doamne: Mona Musca si Raluca Turcan. Mona a plecat pentru ca era ocupata sa-si tina cuvantul fata de Basescu, nu fata de electorat, pentru ca electoratului i-a promis ca va guverna bine in Romania. Am ramas cu Raluca Turcan, asta e, ce sa facem (...) Va recomand sa nu urmati stilul de cariera politica al Ralucai Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie sa treceti prin patul nici unui sef daca vreti sa ajungeti in functii publice importante", a declarat Orban.
Presedintele PNL Bucuresti a adaugat ca e nevoie de femei in politica, deoarece uneori, in anumite situatii, femeile pot decide mai bine decat barbatii.

Afirmatii considerate "suburbane"

Doamnele la care a facut referire Ludovic Orban nu s-au grabit sa ridice manusa aruncata de presedintele PNL Bucuresti, cunoscut prin atacurile dure la adresa persoanelor apropiate politic presedintelui Traian Basescu.
Deputatul PNL Raluca Turcan, membru al Biroului Permanent Central al partidului, a calificat drept "suburbane" declaratiile liderului PNL Bucuresti referitoare la persoana sa.
"Este sub demnitatea mea sa comentez astfel de declaratii suburbane ale unui coleg de partid. Probabil ca ele fac parte din genul de politica pe care acesta a ales sa o faca", a declarat Raluca Turcan.
Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a refuzat si ea sa comenteze afirmatiile lui Ludovic Orban, anuntand ca ia in calcul posibilitatea de a-l actiona in instanta. La randul sau, fosta colega de partid a lui Orban, Elena Udrea, a refuzat sa comenteze declaratiile liderului PNL Bucuresti.