Candidatii la sefia PSD Bucuresti au fost chemati in fata conducerii de partid si mustruluiti pentru declaratiile belicoase. In cadrul "instructajului", Ion Iliescu l-a sfatuit pe Marian Vanghelie sa evite sa se mai exprime in public pentru ca, lipsit de pregatire intelectuala, nu stie sa vorbeasca.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, si secretarul general, Titus Corlatean, s-au intalnit cu liderii filialelor de sector si cu cei sase candidati la functia de presedinte al PSD Bucuresti. Reuniunea a avut loc pe fondul tensiunilor legate de alegerile pentru sefia acestei organizatii.
Liderul social-democrat, Mircea Geoana, a declarat ca le-a solicitat acestora ca alegerile pentru functia de presedinte al PSD Bucuresti sa se desfasoare ireprosabil din punct de vedere organizatoric, dar si democratic si colegial din punct de vedere al discursurilor si interventiilor candidatilor. Cei sase candidati la sefia PSD Bucuresti sunt: Marian Vanghelie (presedinte executiv PSD Bucuresti - sectorul 5), Nicolae Pandele - sector 1, Robert Negoita (vicepresedinte TSD) - sector 4, Petre Terzi - sector 2, Nicolae Pupaza - sector 1, Dorian Daianu - sector 1.

Lipsa pregatirii intelectuale

Ion Iliescu l-a sfatuit parinteste pe Marian Vanghelie sa vorbeasca cat mai putin, apreciind ca "handicapul" lui Vanghelie consta in lipsa pregatirii intelectuale. "åsta este handicapul lui: nu a avut omul posibilitatea sa-si concentreze studiile. Altminteri, este apreciat pentru harnicia si calitatile organizatorice. Sfatul meu a fost sa vorbeasca cat mai putin, sa faca ceea ce se pricepe sa faca, adica organizare. Iar la vorbire sunt altii, care sa-si asume acest lucru. Sa vorbeasca mai putin, mai condensat", a spus Iliescu imediat dupa finalizarea reuniunii. El a mai precizat ca i-a adus reprosuri lui Vanghelie cu privire la atacurile pe care le-a adus in ultima perioada colegilor de partid, aratand ca aceasta a fost si motivatia intalnirii.
Iliescu a mai spus ca nu este nevoie de astfel de atacuri reciproce, dar a mentionat ca, in opinia sa, inca nu este cazul sa se sesizeze Comisia de Integritate pe acest caz. Iliescu a mai aratat ca nu este esen-tial cine va fi presedinte la PSD Bucuresti, pentru ca Vanghelie este deja presedinte executiv si, practic, conduce efectiv in acest moment organizatia muni-cipala. La randul sau, Vanghelie a declarat ca nu crede in existenta unor jocuri de culise legate de alegerile din cadrul organizatiei, etichetand controversele pe aceasta tema ca fiind doar copilarii ale competitorilor. "Nu cred ca sunt jocuri de culise. Cred ca sunt niste copilarii din partea noastra, asa, ca si membri de partid. Mai gresim cateodata cu totii", a spus Vanghelie.
El a declarat ca presedintele PSD, Mircea Geoana, nu i-a dat sfaturi referitoare la candidatura sa sau a desfasurarii alegerilor, ci doar a facut o informare asupra organizarii conferintei de alegeri, fixata pentru azi.