Demisia sefei Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea, de vineri seara nu a generat reactii deosebite in lumea politica. Atat Puterea, cat si Opozitia considera ca exista subiecte mai importante decat plecarea altui consilier de stat din echipa prezidentiala.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a precizat ca demisia consilierului de stat Elena Udrea, sef al Cancelariei Prezidentiale, nu este un subiect care sa il preocupe in mod deosebit.
a€žAm primit aceasta veste ca oricare dintre dumneavoastraa€œ, a afirmat primul-ministru, cu ocazia participarii la Expozitia Internationala de Tehnica Militara EXPOMIL.
Nici PSD nu a fost impresionat de gestul sotiei omului de afaceri Dorin Cocos. a€žEste vorba de un episod pentru Traian Basescu, dar nu este unul pentru tara. Noi ar trebui sa discutam despre problemele importante ale tarii, nu despre desuurile doamnei Udreaa€œ, a comentat presedintele executiv al social-democratilor, Adrian Nastase, prezent la sfarsitul acestei saptamani la Brasov impreuna cu liderul PSD, Mircea Geoana.
Drept urmare, Nastase a argumentat ca in aceasta saptamana nu ar trebui sa se mai discute despre demisia respectiva, ci despre bugetul pentru 2006.
Totusi, Opozitia a folosit prilejul demisiei Elenei Udrea pentru a atrage atentia asupra existentei unor grupuri de interese la nivelul Puterii.
a€žAtunci cand Basescu a castigat alegerile, mesajul a fost foarte serios, a anuntat ca va lupta contra grupurilor de interesea€œ, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.
a€žCred ca acest moment ne arata ca presedintele Traian Basescu ramane tot mai singur si ca acel balon portocaliu de sapun se sparge sub aceeasi realitate trista, si anume grupurile de interese ce au cuprins si Palatul Cotroceni. Banuiesc ca demisia doamnei Udrea va face ca viata sa fie mai trista la Cotroceni, de acum incoloa€œ, a adaugat liderul PSD. Adrian Nastase a completat ca demisia Elenei Udrea a demonstrat ca a€žeste vorba de un conflict intre un grup de interese de la Victoria si un altul de la Cotroceni, si unul dintre aceste grupuri a castigata€œ. El a sustinut insa ca in paralel are loc un conflict intre doua grupuri de interese de la Cotroceni.

Vulnerabilitate la Cotroceni

ßefa Cancelariei Prezidentiale, consilierul de stat Elena Udrea, si-a anuntat vineri seara demisia din functie, in urma atacurilor de presa care au avut loc in ultima perioada la adresa sa, motivand ca a€žnu doreste ca insinuarile repetate la adresa ei sa devina o vulnerabilitate a demersurilor presedintelui Romanieia€œ in lupta impotriva marii coruptii.
Fostul consilier a precizat ca atacurile de presa sunt a€žprofund nedreptea€œ si ca nici una dintre acuzatiile care i-au fost aduse nu demonstreaza apartenenta sa la vreun grup de interese economice nelegitime, asa cum a scris presa.
Elena Udrea este cel de-al patrulea consilier care paraseste echipa prezidentiala in mandatul lui Traian Basescu, dupa demisiile lui Vasile Blaga, sef al Administratiei Prezidentiale si consilier pe probleme de aparare, securitate si siguranta nationala, Andrei Plesu, consilier prezidential pe probleme de politica externa, precum si a Stanei Anghelescu, consilier de stat la Cabinetul sefului statului.