Raportul final al Comisiei parlamentare de ancheta a activitatii televiziunii si radioului publice a fost adoptat in absenta PSD, care a contestat legalitatea votului.

Necesitatea adoptarii unor concluzii comune asupra activitatii SRR si SRTV a starnit divergente intre membrii Comisiei parlamentare de ancheta. Discutiile s-au purtat pe marginea a doua materiale: unul depus inca de marti de catre Coalitie, in termenul convenit de comisie, si un material al PSD, depus cu doar doua ore inaintea inceperii sedintei. Discutiile in contradictoriu privind modalitatea optima de realizare a raportului au fost oprite de presedintele comisiei, Raluca Turcan. Ea a acuzat “obstructiile“ venite din partea PSD, din cauza carora joi, la ora 21.30, se discutase doar “prima sectiune din primul punct pe ordinea de zi“. Ca urmare, Turcan a supus la vot adoptarea proiectului de raport care a fost depus in timp util, adica cel al Coalitiei, in timp ce PSD s-a retras de la dezbateri.Presedintele comisiei, Raluca Turcan (foto), a explicat ca votul a fost perfect regulamentar, fiind intrunit cvorumul de zece membri, dintre care opt au votat pentru si doi au votat impotriva, respectiv reprezentantii PPRM. In schimb, deputatul PSD, Eugen Nicolicea, a declarat ca, dupa parasirea salii de catre social-democrati, nu a mai existat cvorum, adaugand ca va informa Biroul Permanent despre aceasta situatie si va cere sanctionarea presedintelui comisiei.

Conducerile SRR si SRTV trebuie inlocuite

Raportul elaborat de Coalitie acuza SRR si SRTV ca si-au incalcat frecvent obligatia de a asigura pluralismul politic si social, libera exprimare a ideilor si a opiniilor, libera comunicare a informatiilor si corecta informare a opiniei publice. In document se solicita inlocuirea celor doi presedinti-directori generali, Dragos Seuleanu si Valentin Nicolau, precum si inlocuirea consiliilor de administratie ale SRR si SRTV.