Senatorii se vor reuni in plen, in sedinta solemna, la Constanta, in data de 18 iunie, pentru a celebra implinirea a 130 de ani de la consfintirea revenirii Dobrogei la Romania. Evenimentul va fi organizat cu prilejul implinirii a 130 de ani de la consfintirea, prin lege, a revenirii Dobrogei la Romania si a 100 de ani de la acordarea drepturilor politice locuitorilor din Dobrogea.
Biroul Permanent al Senatului a decis marti, in unanimitate, sa dea curs memorandumului a 6 senatori din judetele Constanta si Tulcea prin care acestia solicitau organizarea unei sedinte solemne a Senatului la Constanta, cu prilejul implinirii a 130 de ani de la consfintirea, prin lege, a revenirii Dobrogei la Romania si a 100 de ani de la acordarea drepturilor politice locuitorilor din aceasta regiune.
Propunerea a fost facuta de liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, senatorii PSD Nicolae Moga si Alexandru Mazare, si senatorul PD-L Mircea Banias (reprezentand judetul Constanta) si senatorul PD-L Ion Bara si senatorul PSD Trifon Belacurencu (reprezentand judetul Tulcea).
In memorandum se arata ca toate cheltuielile aferente actiunii vor fi suportate, dupa caz, de catre senatori si de catre initiatorii memorandumului.
Este pentru prima oara in istora Senatului Romaniei (pe timp de pace), cand o sesiune in plen se desfasoara in teritoriu.