Unitatile publice care asigura salubrizarea orasului si intretinerea zonelor verzi mai pot lucra in efectiv complet doua saptamani, respectiv trei. Noile organigrame ale Serviciului Public de Salubritate Craiova si Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au primit ieri avizul de legalitate al Prefecturii Dolj. De astazi, 339 de angajati ai Salubritatii sunt in preaviz de 20 zile lucratoare, dupa care vor pleca de la servciu. Unde vor gasi: in somaj sau la alt loc de munca. In primele zece zile lucratoare, oamenii vor trebui sa vina si la serviciu, dupa programul redus prevazut de lege.
In urmatoarele zece zile lucratoare, angajatii trecuti pe lista de disponibilizari nu vor avea obligatia de a veni la serviciu.
"Cea de-a doua transa de zece zile din preaviz este prevazuta pentru ca oamenii sa-si poata cauta alt loc de munca sau, dupa caz, sa-si depuna actele pentru intrarea in somaj", a declarat directorul Salubritatii, Sorin Ciobanu. Disponibilizatii vor primi o compensatie de doua salarii, conform contractului colectiv de munca. Alte 134 de persoane intra in preaviz de 15 zile la RAADPFL, timp in care vor veni la serviciu patru ore pe zi. Acestia vor primi compensatii in cuantum de 25% din salariul lunar.