Juniorii liberali vor fi instruiti de catre seniorii din partid, dar si de alti invitati de marca pe tot parcursul acestei saptamani.
Potrivit presedintelui Tineretului National Liberal, Cristian Adomnitei, cursurile scolii de vara vor avea drept scop stabilirea unui plan strategic pentru perioada postelectorala privind politicile pentru tineret. De asemenea, cursantii vor invata cum sa construiasca un mesaj liberal, care sunt caile de comunicare a acestuia si vor analiza campania electorala din 2004. La intalnire vor fi prezenti si numerosi membri de frunte ai PNL cum ar fi premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrii Mihai Razvan Ungureanu, Cristian David, Bogdan Olteanu, Teodor Atanasiu si Gheorghe Flutur. Printre invitatii straini care participa la scoala de vara se numara seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, ambasadorul Germaniei, Wilfried Gruber, presedintele organizatiei si Tinerilor Republicani din SUA, Nicolee Ambrose.
Programul scolii de vara a tineretului liberal include, de asemenea, o analiza a spectrului politic romanesc, pe care o va face presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu.