HotNews.ro: Functionarea CCR si legea referendumului, discutate miercuri in plenurile celor doua Camere. Victor Ponta: Guvernul sustine pastrarea cvorumului cu prelungirea programului de vot intre 7:00 - 23:00

Plenul Camerei Deputatilor se reuneste miercuri pentru a discuta, in calitate de prima camera sesizata, proiectul de aprobare a OUG privind functionarea Curtii Constitutionale, relateaza Agerpres. In cursul dupa-amiezii, Camera Deputatilor se va reuni din nou pentru a da vot final pe legea referendumului. Cele doua proiecte de lege sunt discutate miercuri si in doua sedinte de plen ale Senatului.
Senatorii se vor reuni si ei miercuri in doua sedinte de plen. In prima sedinta de plen, programata intre orele 10:30-12:00, Senatul urmeaza sa dezbata, in calitate de prima Camera sesizata, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.
De la ora 16:00, senatorii vor discuta in a doua sedinta de plen punctul referitor la Ordonanta privind scoaterea de sub controlul Curtii Constitutionale a hotararilor Parlamentului, dupa ce Camera Deputatilor va exprima un vot cu privire la aceasta Ordonanta. Senatul este Camera decizionala.
Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat marti ca parlamentarii sunt obligati sa puna in acord OUG cu deciziile Curtii Constitutionale.
Potrivit presedintelui interimat al Senatului, "OUG in acest moment va trebui sa fie acordata cu deciziile CCR pentru ca OUG este in vigoare. Practic, suntem obligati sa trecem prin cele doua Camere. Pana la urma, OUG 41 are si alte articole care modifica sau completeaza legea referendumului, legate de organizarea referendumului, de sectii de votare. Decizia privind legea care a fost promulgata de presedinte si legea de aprobare a OUG care se discuta maine (miercuri n.r.) nu trebuie sa fie in contradictie pentru ca, in acest moment, in OUG 41 este un articol in contradictie cu ceea ce este in legea promulgata. Lucrurile trebuie armonizate."