Biroul Permanent al Senatului a avizat miercuri cererea procurorilor de anchetare a lui Serban Mihailescu. Astfel, din cei 108 senatori prezenti, 77 s-au pronuntat in favoarea inceperii urmaririi penale a senatorului social-democrat de catre procurorii Parchetului de pe langa ICCJ. 29 senatori s-au pronuntat impotriva, iar doua voturi au fost anulate.
In urma cu doua saptamani, conducerea Senatului amanase dezbaterea avizului, motivand prin faptul ca Serban Mihailescu fusese internat in spital, in strainatate. Parchetul a solicitat Senatului sa avizeze inceperea urmaririi penale in cazul lui Serban Mihailescu in data 31 iulie 2008.
De atunci, dosarul s-a aflat la Comisia juridica, mai intai cea din vechea legislatura, apoi cea actuala. Senatorii PD-L si PSD din Comisia juridica au acordat 4 voturi pentru si 4 impotriva in cazul cererii de incepere a urmaririi penale a lui Serban Mihailescu. Pentru aprobarea unui raport pozitiv era nevoie de votul favorabil a cel putin 6 senatori din comisie. Mihailescu este acuzat de procurorii DNA de primire de foloase necuvenite si incalcarea regimului armelor si munitiilor.
Pe baza unui denunt facut de Fanel Pavalache, consilierul personal al lui Mihailescu, procurorii sustin ca, in perioada cand ocupa functia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Mihailescu ar fi primit de la Pavalache arme de vanatoare pe care le-ar fi detinut, in intervalul aprilie-octombrie 2002, desi nu avea permis de arma. "Sunt nevinovat, dosarul e fabricat de DNA, eu nici nu am atins acele arme de vanatoare!" , a declarat senatorul Serban Mihailescu.