Plenul Senatului a aprobat, in sedinta de azi, proiectul de lege privind energia electrica si organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), care prevede, printre altele, si liberalizarea pietei energiei electrice, informeaza Agerpres.
In favoarea proiectului de lege s-au exprimat 79 de senatori, in timp ce patru au votat impotriva, iar un senator s-a abtinut de la vot.
Senatorii au aprobat cu 77 de voturi pentru, trei impotriva si doua abtineri si raportul comun al comisiilor economice si de buget, in care s-a propus, ca amendamente, eliminarea din textul legii a articolelor care se refera la organizarea si functionarea ANRE, acestea urmand sa fie preluate in proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 33/2007 privind modificarea si completarea Legii energiei electrice nr. 13/2007 si Legii gazelor nr. 351/2004.
Proiectul de lege prevede transpunerea in legislatia romaneasca a unor directive ale Comisiei Europene (CE), printre care si renuntarea etapizata la tarife reglementate pentru consumatorii finali si dezvoltarea pietei concurentiale de energie electrica.