Agerpres - Senat: Ordonanta care reduce numarul de posturi aferente cabinetelor demnitarilor, adoptata

Plenul Senatului a adoptat, in sedinta de marti, proiectul legislativ de aprobare a ordonantei Guvernului prin care este redus numarul posturilor aferente cabinetelor demnitarilor din administratia publica centrala.
Potrivit textului ordonantei, la nivelul Cabinetului premierului sunt alocate 18 posturi, iar pentru cel al viceprim-ministrului cu portofoliu, ministru de stat, sunt prevazute 12 posturi. Viceprim-ministrul care nu are portofoliu va avea un cabinet format din opt persoane. Tot cate opt posturi sunt alocate si cabinetelor ministrilor, ministrilor delegati, secretarului general al Guvernului si sefului Cancelariei primului-ministru.
Patru posturi sunt prevazute la secretarul general adjunct al Guvernului, precum si la Departamentul pentru relatia cu Parlamentul si Departamentul pentru proiecte de infrastructura si investitii straine.
Conducatorul de organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu rang de secretar de stat, va avea la dispozitie, in cabinetul sau, trei posturi.
Legea, care are un caracter ordinar, a fost adoptata cu 104 voturi pentru si sapte voturi impotriva.
Senatul a dezbatut proiectul de lege in calitate de prima Camera sesizata.