REALITATEA.NET: Senator al Puterii: VOTEZ motiunea de cenzura a USL

Senatorul UNPR Corneliu Grosu sustine ca va vota motiunea de cenzura a Opozitiei daca HG privind UMF Tirgu Mures ramane in picioare.
Guvernul Mihai Razvan Ungureanu pierde sustinator dupa sustinator la Senat. Dupa ce marti doi senatori ai Puterii - Iosif Secasan si Cezar Magureanu (UNPR) si-au anuntat demisia din grupurile parlamentare din care fac parte, un al treilea senator, tot din UNPR, Corneliu Grosu, spune ca este gata sa voteze motiunea de cenzura pe care USL ar urma sa o depuna saptamana viitoare. Si asta pentru ca Grosu nu este de acord cu HG privind UMF Tirgu Mures si infiintarea unei facultati in limba maghiara.
"Nu, nu am primit oferte de a trece la USL, dar eu am relatii foarte bune in continuare cu multi dintre fostii mei colegi, am relatii apropiate, avem discutii politice. Nu se stie (daca voi pleca din UNPR., n.red.). Problema pentru mine e legea de la UMF Tirgu Mures, o chestiune pe care niciun roman cu scaun la cap, niciun maghiar cu scaun la cap, nu ar gasi-o acceptabila. Eu nu sunt de acord cu asa ceva, i-am spus-o si ministrului Baba, dar domnia sa a dat-o in balbe, ca sa ma exprim asa. Voi vota motiunea de cenzura a USL, dar nu voi pleca din UNPR. Mai intai sunt roman si apoi membru al unui partid politic", a declarat pentru REALITATEA.NET, Grosu, care este senator de Mures, fost PSD.