Ieri am fost martorii unei noi victorii a manifestantilor.
Vreau sa fiu foarte clar, manifestantii au decis ca alegerile nu pot fi comasate, prin pancartele afisate si scandarile voastre.
In calitate de membru al opozitiei va multumesc dragi cetateni si multumesc si ONG-urilor care au criticat aceasta masura de distrugere a democratiei.
Nu in ultimul rand vreau sa felicit judecatorii Curtii Constitutionale pentru decizia de a declara legea privind comasarea alegerilor neconstitutionala.
Nu voi relua motivatia pentru care aceasta lege ar fi fost un atac la adresa statului de drept.
Imi pastrez o rezerva referitor la ce vor face membrii coalitiei de guvernare cu privire la aceasta lege.
Am auzit voci din partea unor membri importanti ai coalitiei care voiau sa stie daca nu cumva pot continua cu o alta forma pentru comasarea alegerilor.
Daca ar exista o minima responsabilitate in cadrul coalitiei acestia ar trebui sa se gandeasca la demiterea Guvernului.
Un guvern care si-a asumat raspunderea pe o lege neconstitutionala, ba mai mult a facut un intreg capitol de guvernare politica din aceasta asumare, trebuie sa demisioneze.
Solicit domnului prim-ministru Boc sa demisioneze imediat si sa accepte ca a gresit.
Nu in ultimul rand vreau sa mentionez ca am asistat ieri la o victorie a democratiei si a societatii civile.
Vreau sa fiu foarte clar, societatea civila sunteti voi, cetatenii Romaniei, sunteti voi cei care ati iesit in strada si ati obligat aceasta putere sa faca concesii importante: retragerea legii privind reforma in sanatate, reangajarea lui Raed Arafat, demiterea ministrului de externe Baconschi, suspendarea taxei de prima inmatriculare, declararea legii privind comasarea alegerilor ca neconstitutionala.
Mai exista cateva solicitari pe care, cu ajutorul dumneavoastra, speram sa le obtinem, nu pentru noi, ci pentru Romania: demisia ministrului de interne Igas, demisia Guvernului si inlocuirea acestuia cu un guvern de tehnocrati, demisia Presedintelui Romaniei si cel mai important organizarea de alegeri anticipate.
Va multumesc dragi cetateni ai Romaniei si