Senatorul PNL de Mures Stefan Mihail Antonie si-a dat demisia din partid, acuzand faptul ca organizatia liberala s-a transformat intr-un SRL.
Tensiunile din ultima vreme din cadrul Organizatiei PNL Mures au un prim deznodamant. Senatorul PNL de Mures Stefan Mihail Antonie a anuntat ieri ca si-a dat demisia din partid. „Sunt dezamagit si scarbit de transformarea PNL Mures intr-un SRL, in care un patron da de lucru la subordonati“, a declarat Antonie. Desi nu a vrut sa nominalizeze despre cine este vorba, surse liberale locale sustin ca s-a referit la deputatul PNL de Mures, Eugen Nicolaescu. Antonie a sustinut ca, in urma cu o luna, in cadrul unei discutii intre patru ochi cu Eugen Nicolaescu, i-ar fi facut o ultima oferta pentru salvarea situatiei PNL Mures. „Imi pare rau ca am facut acest gest, pentru ca l-am facut degeaba. Mai mult, dupa ce mi-am oferit serviciile, am avut de suferit tot felul de ranchiune, piedici si dusmanii“, a subliniat Antonie.
Demisionarul a acuzat si faptul ca numirile in diverse functii se fac pe ochi frumosi. „Ajuns la putere, PNL s-a abatut grav de la principiile care l-au guvernat, iar numirile in diverse functii publice sau promovarile in structurile interne ale partidului s-au facut, de cele mai multe ori, pe baza relatiilor de amicitie. PNL a luat-o pe un drum care nu ma reprezinta, in care clientelismul, lipsa de competitie si incompetenta au ajuns sa primeze in acest partid, in timp ce libertatea de exprimare este motiv de mazilire. Liderii PNL aplica aceleasi principii ca partidul pe care l-au hulit - PSD“, a mai spus Antonie. El a precizat ca la fel s-au petrecut lucrurile si la nivelul judetului Mures: „Cei care au venit si vin cu propuneri diferite de cele ale liderilor au fost si sunt maziliti sau marginalizati“. Potrivit senatorului liberal, in cazul „Grupului Opriscan“, exclus anul trecut din PNL Mures, desi cei sase au intreprins demersuri pentru contestarea deciziei si au castigat, la Cluj, in etapa intermediara, presedintele Comisiei de Arbitraj, Bogdan Olteanu, a hotarat ca grupul sa ramana exclus, „pentru protejarea intereselor superioare de partid“.
Antonie a mai trecut pe lista deciziilor abuzive si cazul lui Ladislau Schwartz si al lui Sorin Lazar, care „au fost retrogradati, marginalizati si impinsi afara din partid pentru ca au avut curajul sa-si depuna candidatura pentru postul de prefect al judetului“.